CSM București luptă sâmbătă pentru Cupa Challenge la handbal

Ultima actualizare:

    CSM Bucuresti e gata pentru returul finalei Cupei Challenge la handbal masculin
CSM Bucuresti e gata pentru returul finalei Cupei Challenge la handbal masculin

Handbaliștii de la CSM București joacă sâmbătă returul finalei Cupei Challenge, trofeu care ar fi primul pentru club la nivel internațional, în competițiile masculine.

”Tigrii” sunt la doar un meci de a intra în istorie. Handbaliștii lui Paulo Pereira joacă manșa a doua a finalei Cupei Challenge, cu lusitanii de la Madeira.  Partida pornește de la egalul din Portugalia, 22-22, rezultat care le dă prima șansă bucureștenilor. În istoria de 25 ani a competiției, România are deja 6 trofeee la activ, cucerite de Steaua (2006), UCM Reșița (2007, 2008 și 2009), Odorheiu Secuiesc (2015) și Potaissa Turda (2018), fiind la egalitate cu Germania.

Câștigător al Cupei Challenge când evolua la Odorheiul Secuiesc în 2015, Ramba le-a povestit și colegilor cum stau lucrurile când joci cu un trofeu european pe masă. ”Pornim cu prima șansă, dar nu trebuie să fim liniștiți că am făcut egal acolo. Sunt convins că avem suportul tuturor, sperăm și la o sală arhiplină. Nu trebuie să ne relaxăm, Madeira este o echipă speculantă, poate să se desprindă în orice moment și trebuie să avem grijă. Noi sperăm să jucăm la fel de bine acasă, cum am făcut-o la început și la finalul meciului din tur. Nu avem nevoie de nici o motivație în plus, e minunat să joci cu trofeul pe masă. Cupa Challenge trebuie să rămână la noi, nu e doar pentru CSM, e pentru România. Portughezii nu cred că au cu ce să ne surprindă, dar oricum noi vom fi pregătiți pentru orice la ora jocului”, a declarat Ionuț Ramba.

Returul finalei Cupei Challenge dintre CSM București și Madeira Andebol SAD are loc sâmbătă, de la ora 14.30, în Sala Dinamo, iar intrarea este liberă. Meciul va fi transmis pe Telekom Sport și Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net