Campioană a României la handbal, echipa feminină CSM Bucureşti a pierdut cu 21-22 (10-13), astăzi (duminică, 12 septembrie), pe terenul formaţiei daneze Team Esbjerg, în primul meci din grupa A al ediției 2021/2022 a Ligii Campionilor. Fetele lui Adi Vasile au condus cu 21-18, însă eliminarea lui Elizabeth Omoregie a făcut ca echipa noastră să primească patru goluri fără a înscrie vreunul pe final!


Principalele marcatoare ale partidei au fost Tranborg şi Reistad, cu câte 5 goluri fiecare, și Jacobsen, cu 4, respectiv Omoregie cu 5 reuşite, Arntzen și Martin, cu câte 4 fiecare.
În celelalte partide din prima etapă s-au înregistrat rezultatele: Podravka - Buducnost 29-22, Rostov Don - Brest 26-24 şi Borussia Dortmund - FTC Budapesta 26-25 (Grupa A), IK Savehof - Krim Mercator Ljubljana 29-28, Gyor Audi Eto KC - Vipers Kristiansand 35-29 (Grupa B).
Antrenată de Florentin Pera, echipa ŢSKA Moscova nu s-a putut prezenta la meciul din grupa B a Ligii Campionilor, cu Metz, în deplasare. Și aceasta fiindcă restricţiile sanitare din Franţa obligau echipa rusă să ajungă şi să plece în ziua meciului, în condiţiile în care vaccinul anti-Covid, Sputnik, folosit de delegaţia rusă, nu este recunoscut în Uniunea Europeană. Formația rusă nu a primit acordul iniţial de a amâna meciul, astfel că un zbor charter dus-întors în aceeaşi zi a fost imposibil de găsit, după cum a precizat ȚSKA. Federația Europeană de Handbal (EHF) urmează să anunţe măsurile pe care le va impune în acest caz sau dacă va accepta jucarea partidei la o altă dată. 
În a doua etapă, în 18-19 septembrie, în Grupa A sunt programate meciurile Buducnost - Borussia, Brest - Team Esbjerg, CSM Bucureşti - Rostov Don şi FTC Budapesta - Podravka.
Meciurile de baraj pentru sferturile de finală se vor disputa între 26 martie și 3 aprilie, sferturile de finală între 30 aprilie și 8 mai, iar Final Four-ul în 4 și 5 iunie, la Budapesta.  
Deţinătoarea trofeului este Vipers Kristiansand din Norvegia. În sezonul anterior, CSM Bucureşti a ratat calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor.

 
 
Loading...