Aflată pe locul 2 în Grupa A din Liga Campionilor, echipa feminină de handbal CSM București revine în competiția sâmbătă, 9 ianuarie, la ora 17.00, când va juca la Budapesta, cu FTC-Rail Cargo Hungaria. Gruparea pregătită de Adi Vasile va aborda disputa fără patru jucătoare, accidentate.


Conform obiceiului, handbalistele bucureștene au avut doar câteva zile de pauză de Sărbători. Ele au efectuat primul antrenament din acest an în 2 ianuarie, iar luna aceasta vor disputa patru meciuri în Liga Campionilor și două în campionat. ”Ianuarie este o lună foarte importantă, în care se pot decide anumite lucruri pentru perioada următoare. Începutul din Liga Campionilor atât de devreme... este complicat să prindă echipele în formă”, a declarat antrenorul Adi Vasile, care nu poate conta pe Dragana Cvijic, Sandy Barbosa, Bianca Bazaliu și Denisa Vâlcan, toate fiind accidentate. ”Pe lângă accidentările serioase, mai sunt mici probleme la unele dintre fete, dar sperăm să rezolvăm totul. Din păcate, staff-ul nostru medical a început 2021 în  forță”.
Victorioasă în tur la 6 goluri diferență (25-19), CSM București pornește favorită în disputa de la Budapesta. Mai cu seamă că reprezentanta României are un palmares pozitiv cu Ferencvaros. ”Ne dorim ca la meciul cu FTC să ne prezentăm bine și să câștigăm. Nu mă interesează statistica. Am văzut atât de multe statistici care s-au răsturnat și nu mai cred în ele. Cred în ce pot eu să fac, în ce pot fetele și în felul în care ne facem noi destinul. FTC va juca cu altă echipă față de meciul de la București. Atunci aveau multe jucătoare cu Covid. Noi suntem acum cei cu multe accidentări și avem de suferit. Au o echipă sudată în mulți ani, un sistem clar, o identitate aparte. Îi cunoaștem bine. Știm ce avem de făcut. Contează să fim conectați sută de la primul până la ultimul minut, pentru că vom avea un meci greu”, a concluzionat Adi Vasile.
Tot sâmbătă se va disputa meciul Vipers Kristiansand - Team Esbjerg (ora 19.00), iar duminică se vor desfășura partidele Metz Handball - Rostov Don (ora 17.00) și SG BBM Bietigheim - RK Krim Mercator Ljubljana (ora 15.00).
Clasamentul la zi în Grupa A arată astfel: 1. Rostov pe Don 13 puncte (7 meciuri), 2. CSM București 11p (8m), 3. Metz Handball 8p (6m), 4.  FTC Rail Cargo 8p (7m), 5. Vipers 7p (4m),  6. Krim 4p (8m),  7. Esbjerg 3p (8m), 8. Bietigheim 2p (8m). 
În afara meciului cu FTC, CSMB va disputa luna aceasta partidele cu Vipers (acasă, 16 ianuarie), Rostov (în deplasare, 23  ianuarie) și Bietigheim (acasă), precum și două confruntări în Liga Florilor, cu Baia Mare (13 ianuarie) și cu Bistrița (29 ianuarie).

 
 
Loading...