CSM Bucureşti s-a impus în derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea și face un pas enorm spre titlu

Ultima actualizare:

    Crina PinteaFoto: sportpictures.eu
Crina PinteaFoto: sportpictures.eu

Fără antrenorul Adrian Vasile şi şapte jucătoare, CSM Bucureşti a câștigat cu 27-22 (11-9) derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea, disputat astăzi (joi, 18 februarie), la Sf. Gheorghe, în etapa cu numărul 10 a Ligii Naţionale. Grație acestui succes, „tigroaicele” se mențin pe locul 1 al clasamentului.

CSMB a controlat disputa deși s-a prezentat la această partidă fără o parte dintre jucătoarele sale, care sunt fie accidentate, fie în izolare după ce s-au infectat cu COVID-19. După pauză, formația bucureșteană s-a desprins decisiv, conducând și la 5-6 goluri. Un rol important în obținerea acestui succes l-au avut portarul Jelena Grubisic, care a avut parade de efect, și Cristina Neagu, care, deși a fost luată „om la om” de Liscevic, le-a pus în valoare cu pase de gol pe pivotul Crina Pintea și extrema Laura Moisă. Cu Iulia Curea promovată antrenor principal, CSMB a folosit-o cu succes în partea a doua pe Carmen Martin la coordonare!

La SCM Rm. Vâlcea a revenit cu această ocazie Irina Glibko, după o absență de circa cinci luni provocată de o accidentare. Ucraineanca a împlinit chiar astăzi 31 de ani.  Tot astăzi s-au mai disputat alte trei meciuri din etapa a 10-a: Activ Ploieşti - CSM Galaţi 25-25, Universitatea Cluj - Gloria Bistriţa 25-24 și Gloria Buzău - HC Zalău 27-26. Clasamentul Ligii Naţionale arată astfel în partea superioară:  1. CSM Bucureşti 30 puncte, 2. Minaur Baia Mare 25p, 3. SCM Râmnicu Vâlcea 21p, 4. SCM Gloria Buzău 19p, 5.Măgura Cisnădie 16p. Pe ultimele locuri se află CSM Galați 7p, CSM Slaina 7p, Activ Prahova Ploiești 5p și „U” Cluj 2p. Etapa a 11-a se va desfășura în 23 şi 24 februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net