CSM București va debuta în Grupa Principală II cu o zestre de 6 puncte

Ultima actualizare:

    Majda Mehmedovic a marcat 5 goluri în meciul pe care CSMB l-a câștigat la BudapestaFoto: Sport Pictures
Majda Mehmedovic a marcat 5 goluri în meciul pe care CSMB l-a câștigat la BudapestaFoto: Sport Pictures

Campioana României la handbal s-a transformat, în 60 de minute, dintr-o echipă ce risca eliminarea din Liga Campionilor într-una aflată la vârf

Succesul clar obținut la Budapesta, cu Ferencvaros, le permite ”Tigroaicelor” să abordeze faza a doua a Ligii Campionilor cu al doilea punctaj după Gyor. Indiferent de rezultatul meciului de duminică, 18 noiembrie, de la București (sala Dinamo), cu SG BBM Bietigheim, CSM București va intra în Grupa Principală II cu 6 puncte din 8 posibile. Grație dublei victorii cu FTC Rail Cargo (36-31 și 34-28) și succesului din Norvegia (29-27). În funcție de rezultatul meciului de la Kristiansand vom știi câte puncte au celelalte două formații ce vor trece în faza următoare. În acest moment, gruparea din Budapesta are două puncte (27-26 cu Vipers), iar cea din Norvegia tot atâtea grație succesului obținut la București (36-31). Oricum, ele vor fi sub CSMB.În faza următoare a competiției, campioana României se va întâlni cu formațiile din Grupa C. Victorioasă în toate meciurile disputate în această toamnă și cu o medie de peste 30 de goluri înscrise, Gyor va pătrunde, probabil, cu maximum de puncte (8). Fiindcă e greu de crezut că nu se va impune sâmbătă, pe teren propriu, cu Podravka. Celelalte două calificate se vor decide după disputarea partidei Thuringer – Krim Ljubljana. Un succes al nemțoaicelor coroborat cu eșecul Podravkăi o elimină pe aceasta din urmă. O victorie a slovencelor ar fi fatal formației germane. 

Va avea al doilea punctaj

Sigur este că CSMB va începe faza a doua cu al doilea punctaj, fiind pe locul 2 după Gyor. Un punctaj (6) pe care l-a avut și anul trecut. Totodată, va fi pentru a treia oară în ultimii patru ani când campioanele României se vor duela pentru șefie în grupele principale cu deținătoarele titlului continental. Iar dacă în 2016 Gyor s-a impus în ambele confruntări (28-22 și 24-22), în ediția trecută victoriile au fost împărțite.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net