CSM București va lupta pentru trofeul Challenge Cup la handbal!

Ultima actualizare:

    CSM Bucuresti s-a calificat in finala Cupei Challenge la handbal masculin
CSM Bucuresti s-a calificat in finala Cupei Challenge la handbal masculin

CSM București s-a calificat în finala Cupei Challenge la handbal masculin.

CSM București este singura echipă românească ce va juca pentru un trofeu european în acest sezon. "Tigrii" i-au eliminat în semifinale pe rușii de la Neva Sankt.Petersburg. După 26-24 în deplasare, elevii lui Paulo Pereira au învins și la returul din Sala Dinamo, scor 25-20 (15-11 la pauză).

Au marcat: Teixeira 8, A. Esteki 4, Ramba 3, Onyejekwe 2, Bera 2, Pozzer 2, Georgijevski 1, Ad. Rotaru 1, Șomlea 1, Vrazalici 1.

În finală, CSM București se va lupta pentru trofeu în a treia competiție intercluburi ca importanță cu formația portugheză Madeira. Lusitanii au eliminat în semifinale pe finalista ediției trecute, AEK Atena. Un aspect inedit: antrenorul CSM-ului, Paulo Pereira se va duela în finală cu Paulo Fidalgo, secundul său de la naționala Portugaliei, echipă ce ne-a învins categoric în preliminariile pentru EURO 2020 și a bătut recent și multipla campioană europeană, mondială și olimpică Franța. "Acum suntem bucuroși, a fost un drum lung, dar trebuie să ne concentrăm la finală. Scopul principal este să câștigăm trofeul. Madeira traversează un sezon bun, este în final-four la Cupa Portugaliei, ocupă locul 4 în campionat și au acordat multă atenție Cupei Challenge deoarece au aceleași ambiții ca și noi. Cupa Challenge este o competiție care crește de la an la an, dar trebuie să fim mai ambițioși să ne propunem să jucăm în EHF Cup anul viitor. Va fi o luptă la un alt nivel și care face parte din strategia echipei și a clubului", a subliniat tehnicianul portughez.

Cupa Challenge este preferata echipelor românești

Câștigător al Cupei Challenge cu Odorheiu Secuiesc în 2015, internaționalul Ionuț Ramba vrea să își adauge în palmares al doilea trofeu european. "Ne doream foarte mult această finală, avem ca obiectiv câștigarea trofeului. Sperăm ca returul cu Madeira să fie acasă la noi. Va fi un meci special pentru antrenorul nostru pentru că are câțiva elevi din naționala Portugaliei la adversari.  Nu este o revanșă sau răzbunare pentru eșecul naționalei. Această Cupă este preferata românilor, o putem numi deja Cupa României la ce performanțe s-au realizat de-a lungul anilor", a precizat interul lui CSM București.

Extrema Daniel Bera crede că un trofeu european ar însemna enorm pentru handbalul românesc masculin. "Ne-am făcut un cadou de Paște nouă și suporterilor. Ne bucurăm că am reușit încă victorie, nu avem nicio înfrângere sau egal în această competiție și sper să o ținem așa până la capăt. Nu contează că este a treia competiție ca valoare. Pentru orice jucător, club sau țară un trofeu european este foarte important. Cred că avem o șansă mare în finală, dar Madeira e o echipă puternică și sigur ne va aștepta un meci greu. Avem poate un mic avantaj prin prisma faptului că antrenorul nostru cunoaște echipa și campionatul lor". 

Cu 6 trofee la activ (Steaua 2006, UCM Reșița 2007-2009, Odorheiu Secuiesc 2015, Potaissa Turda 2018), România este la egalitate cu Germania ca număr trofee în istorie de 25 ani a Cupei Challenge. CSM București ar putea aduce România pe primul loc în clasamentul all-time pe națiuni.

Finala se va juca tur/retur pe 11/12 mai și 18/19 mai. Ordinea jocurilor va fi stabilită marți de EHF.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net