Bucureştencele pot juca în Final Four cu Vardar Skopje, echipă de la care au transferat deja patru handbaliste de top.


Pentru sezonul viitor, CSM Bucureşti s-a întărit cu cele mai valoroase handbaliste de la campioana Macedoniei. Până atunci, Lekic, Cvijic, Radicevic şi Lazovic sunt adversarele viitoarelor coechipiere în cursa pentru supremaţia europeană.

La handbal nu e ca la fotbal, iar transferurile grele nu se fac în pauza de vară, ci chiar în toiul sezonului. Aşa se face că Final Four-ul Ligii Campionilor poate aduce o semifinală sau chiar o finală între „tigroaicele” de la CSM şi „tigroaicele” în devenire de la Vardar Skopje.

Din raţiuni financiare, gruparea macedoneană se va dezintegra după Final Four-ul de la Budapesta, iar jucătoarele şi-au găsit din timp alte locuri de muncă. Patru dintre acestea (sârboiacele Lekic şi Cvijic, muntenegreana Radicevic şi slovena Lazovic) au semnat chiar cu CSM Bucureşti, urmând să acopere contingentul de plecări, în frunte cu suedeza Gullden. Aşadar, un meci CSM – Vardar în Final Four-ul programat la 12 şi 13 mai ar crea senzaţia unei întâlniri în familie.

Dacă va fi sau nu aşa vom afla marţi, de la ora 19.00, la Budapesta. Cele patru echipe din careul de aşi (CSM, Vardar, Györ şi Rostov-Don) vor fi introduse în acceaşi urnă, astfel că orice împerechere este posibilă.

„N-am nici o preferinţă, dar cred că va fi un Final Four echilibrat. Forma de moment şi norocul îşi vor spune cuvântul”, a declarat vedeta CSM-ului, Cristina Neagu. „Haideţi să nu fim atât de români şi să ne dorim două trofee în acest an, Liga Campionilor şi Cupa EHF”, a completat Neagu, subliniind prezenţa handbalistelor de la SCM Craiova în finala celei de-a doua competiţii continentale.

Transferurile CSM-ului pentru 2018-2019

Plecări

Isabelle Gullden (Brest)

Gnonsiane Niombla (Metz)

Camille Ayglon-Saurina (Nantes)    

Sosiri

Andrea Lekic (Vardar)

Dragana Cvijic (Vardar)

Jovanka Radicevic (Vardar)

Barbara Lazovic (Vardar)

loading...
Loading...