Cupa Mondială de rugby e tot mai departe de România

Ultima actualizare:

    Rugbystii români asteaptă decizia forului mondialFOTO: Sportpictures.eu
Rugbystii români asteaptă decizia forului mondialFOTO: Sportpictures.eu

Incertitudinea continuă să plutească deasupra prezenţei naţionalei de rugby a României la Cupa Mondială de anul viitor.

World Rugby, forul mondial al acestui sport, a făcut noi precizări, iar acestea nu ne sunt deloc favorabile. Căci avem de trecut două hopuri.

Într-un comunicat postat pe propriul site oficial, World Rugby spune: „World Rugby a fost îngrijorată profund de circumstanţele legate de meciul Belgia – Spania, un meci decisiv în cadrul calificării la Cupa Mondială. Mai exact, îngrijorările sunt legate de procesul şi percepţia numirii de către Rugby Europe a unei brigăzi de arbitri care nu era neutră în contextul calificării. Luând în considerare toate informaţiile disponibile, Comitetul Executiv al World Rugby şi Board-ul Rugby World Cup au considerat că o rejucare ar fi în interesul sportului”. Aşa cum se ştie, pe teren, Belgia a câştigat cu 18-10, o imensă surpriză, dar pe care spaniolii au pus-o pe seama prestaţiei arbitrului român Vlad Iordăchescu. De aceea şi vor rejucarea, căci ei aveau nevoie de o victorie pentru a merge la CM.

Numai că rejucarea ar trebui să fie ultima noastră problemă. Ea va avea loc doar dacă se va dovedi că românii nu au trişat atunci când l-au naturalizat pe Sione Faka’osilea. Originar din Tonga, acesta a jucat într-o partidă de rugby în 7 a ţării sale înainte de a fi naturalizat român, ceea ce ar contraveni regulamentului internaţional. Plângerile făcute de ruşi şi de spanioli vor fi analizate de o comisie special alcătuită şi dacă se dovedesc reale, atunci România va pierde toate meciurile în care acesta a fost folosit, adică va rata calificarea la Cupa Mondială. Şi atunci, evident, meciul Belgia – Spania nu va mai fi rejucat, căci Spania se va califica direct la competiţia ce va fi oganizată în Japonia. Iar forul mondial va scăpa de o imensă ruşine, căci o rejucare a unui meci din cauza arbitrajului ar fi o mare pată pe întregul sport şi, în plus, ar deschide o adevărată Cutie a Pandorei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net