Dan Savenco spune că îi lipsește atmosfera de la Dinamo

Ultima actualizare:

    Dan Savenco spune că a fi căpitan la Dinamo e cea mai mare onoare pe care o poate avea un jucător de handbalFoto: sportpictures.eu
Dan Savenco spune că a fi căpitan la Dinamo e cea mai mare onoare pe care o poate avea un jucător de handbalFoto: sportpictures.eu

Căpitan al echipei masculine de handbal Dinamo, Dan Sevenco (34 de ani) a declarat, într-un interviu postat pe pagina oficială de Facebook a grupării bucureștene, că în această perioadă nu sportul este cel care îi lipsește foarte tare. ”Cel mai mult îmi lipsesc băieții! Vestiarul și atmosfera din sala Dinamo”, a spus pivotul.

Este cunoscut faptul că în ultimii ani la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare s-a format un grup valoros atât din punct de vedere sportiv, cât și uman. Aflat la al cincilea an în care participă cu Dinamo în cupele europene, Savenco a dat și un exemplu: “Ca de fiecare dată, înaintea unui meci, intri într-un fel de transă. Îți crește adrenalina. Ne pregăteam să ieșim la încălzire și îl văd pe Saeid (n.r. – portarul echipei) încruntat, destul de nervos. M-am gândit că i s-a întâmplat ceva. Așa că merg să îl intreb ce are și îi zic: <<Bă, Ninja, ce ai pățit, te pot ajuta?>> Iar el îmi răspunde <<Save, sunt nervos... Vreau să mă cert cu cineva, dar mă uit în jur și nu am cu cine>>!”.Născut în Galați, Dan Savenco a evoluat în cariera sa și la Steaua, rivala istorică pentru Dinamo. Întrebat unde s-a simțit mai bine, pivotul a răspuns: ”Întotdeauna mi-au plăcut provocările. Mi-am dorit să cresc profesional. Sunt perioade diferite ale vieții mele, dar la Dinamo am crescut din toate punctele de vedere. Când jucam la CSM, am avut un conflict cu un coleg, iar mulți dintre oamenii de handbal spuneau că mi s-a terminat cariera. M-am schimbat complet. Și am știut asta când la vreo doi ani după acel incident, un om din FRH m-a felicitat pentru jucătorul care devenisem! Revenind la întrebare, pot doar să spun că dacă vrei să simți ce înseamnă să fii încurajat, să simți că ești handbalist trebuie să joci la Dinamo și în sala Dinamo”.

Dan Savenco și colegii săi s-au calificat în optimile de finală ale ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor la handbal. O premieră în acest sport, la masculin, de când competiția se desfășoară în noul format. Meciurile dintre Dinamo și Paris Saint-Germain au fost reprogramate în 3/4, respectiv 6/7 iunie din cauza pandemiei de Covid-19. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net