Daniel Plai a marcat un eseu ce-ți taie respirația

Ultima actualizare:

    Daniel Plai se resimte după ce a înscris un eseu din ”plonjon rândunică”Foto: Sport Pictures
Daniel Plai se resimte după ce a înscris un eseu din ”plonjon rândunică”Foto: Sport Pictures

Uvertura stelistă Daniel Plai a rămas fără aer după ce a marcat din plonjon ultimul eseu al României în meciul câștigat (38-10) cu Germania în Rugby Europe International Championship

Aflat la al 5-lea meci pentru Stejari, jucătorul născut în 5 septembrie 1994, la Gura Humorului, se află la prima încercare înscrisă pentru naționala de rugby. În prelungirile meciului cu Germania, pe o repunere din margine a oaspeților,  pe la 40 de metri de buturile noastre, balonul a fost bâlbâit pe aliniament. Daniel Plai l-a recuperat, a observat ”gaura” din apărarea adversă și a făcut o spectaculoasă cursă de 50 de metri încheiată cu un eseu pe măsură. Adică din plonjon. Mijlocașul la deschidere a simțit, pe moment, cum rămâne fără aer... Și de la numărul metrilor parcurși în alergare, și de la contactul cu gazonul. Plai și-a revenit imediat. Ceea ce nu-i de mirare, el marcând astfel de eseuri și în trecut, pentru Poli Iași și Steaua, echipele de club la care a evoluat.  Cunoscut drept ”plonjonul rândunică”, acest mod de a înscrie o încercare a fost utilizat îndeosebi de englezul Chris Ashton. Procedeul n-a fost pe placul tuturor, unii antrenori interzicând jucătorilor să-l folosească. Pe de o parte fiindcă există riscul unei accidentări, pe de altă parte pentru că balonul poate fi scăpat înainte de a fi așezat pe gazon. 

”Ashton fără plonjon e ca Chabal fără barbă!”

Alții, în schimb, sunt încântați când văd un eseu marcat din ”plonjonul rândunică”. De pildă patronul lui RC Toulon, Mourad Boudjella, care glumea în 2018, la transferul englezului, spunând că i-a pus clauză în contract: ”Vom putea rezilia înțelegerea dacă nu va marca din plonjon... A-l transfera pe Ashton fără plonjon e ca și cum l-am lua pe Chabal fără barbă!”. Atunci Ashton a marcat 26 de încercări în cele 30 de meciuri jucate pentru francezi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net