De ce se bate singură Simona Halep?

Ultima actualizare:

    Simona era principala favorită a turneului de la WuhanFoto: GettyImages
Simona era principala favorită a turneului de la WuhanFoto: GettyImages

Să fii a doua jucătoare a lumii şi să pierzi un meci de la 5-1 în decisiv contra locului 66 mondial ridică multe semne de întrebare. „Click!” vă prezintă câteva motive care ar fi putut-o determina pe Simona Halep să cedeze atât de uşor partida de ieri, de la Wuhan, contra britanicei Johanna Konta, scor 3-6, 6-3, 5-7.

Uzura finalului de sezon. Este singurul alibi care vine în ajutorul Simonei. După un 2015 intens, cu bune şi rele, Halep nu mai găseşte resursele fizice pentru a rezista în meciurile lungi, de trei seturi, aşa cum a fost cel de ieri.

Apropierea Turneului Campioanelor. Simona Halep mai are un singur obiectiv bine definit în acest an, competiţia din Singapore care se va desfăşura la finalul lunii. În aceste condiţii, putem vorbi despre o lipsă de concentrare de la zi la zi. Astfel, după ce a spulberat cu 24 de ore mai devreme o adversară puternică, rusoaica Pavliucenkova, Halep s-a predat inexplicabil în faţa unei jucătoare fără mari pretenţii.

Lipsa motivaţiei financiare. Simona Halep a ajuns la un nivel în care turneele mici (cum au fost ultimele două, de la Guangzhou şi Wuhan) n-o mai atrag atât de mult din punct de vedere al banilor astfel încât să joace la capacitate maximă. Românca se axează pe cele patru turnee de Mare Şlem şi pe cele patru din categoria Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing). Aşadar, ne putem aştepta la o prestaţie solidă a Simonei săptămâna viitoare, în turneul de peste şase milioane de dolari din capitala Chinei.

Mafia pariurilor e omniprezentă. Fără a putea dovedi vreodată acest lucru, nu putem ignora posibilitatea ca Halep să se fi lăsat învinsă de la 5-1 pentru ea în decisiv. Era o situaţie în care cine ar fi pariat „live” pe o victorie a Johannei Konta ar fi câştigat de cel puţin 20 de ori mai mult.

Fără Serena la Turneul Campioanelor?

Simona Halep ar putea beneficia de o şansă nesperată de a se impune la Turneul Campioanelor. „Serena William e foarte dezamăgită după eşecul de la US Open. Dacă nu mai are motivaţie, eu cred că n-ar trebui să mai joace în acest an”, a spus antrenorul americancei, Patrick Mouratoglou. Acesta a exclus însă posibilitatea ca Serena Williams să renunţe definitiv la tenis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net