De la balet la patinaj

Ultima actualizare:

Fostă gimnastă, mama ei a îndrumat-o către balet şi patinaj, activităţi pe care le-a practicat în paralel o perioadă.

"Începutul a fost mai greu până am învăţat limba franceză, după care lucrurile au intrat în normal. Părinţii şi-au găsit de lucru. Avem o situaţie financiară stabilă, iar acum vin aproximativ de 4 -5 ori pe an în Romania, pentru pregătire şi deplasări apoi la competiţii internaţionale. Cred că anii în care am practicat baletul au fost utili deoarece mă ajută mult să pun în aplicare coregrafia în programul de patinaj", ne dezvăluie Sabina.

Campioană naţională de seniori a României în 2010, Măriuţă va participa anul acesta sub tricolor la Europene, la Mondiale şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

"Nu mă întreţin din sport, dar patinajul e viaţa mea. Mă antrenez la Montreal, cu Josee Norman, care mă însoţeşte de fiecare dată când are posibilitatea şi la competitiile unde reprezint România. Când ea nu poate veni, mă pregătesc cu tehnicienii din ţară sau mă asist singură. Înţelegerea mea cu federaţia este ca pregătirea din Canada să o susţină deocamdată părinţii mei, iar deplasările la competitii internationale şi pregătirea din România să fie pe cheltuiala federaţiei...Asta cel puţin până când voi demonstra că pot reprezenta cu succes România", a explicat patinatoarea ce trăieşte peste Ocean.

Mama ei, care a sprijinit-o dintotodeauna, este cea care îi face şi costumele de concurs încă de la vârsta de cinci ani. Cu ajutorul părinţilor şi al federaţiei autohtone, Măriuţă speră să obţină acum calificarea la JO de iarnă de la Vancouver.

"Mama îmi înţelege cel mai bine toate toanele. Nu a făcut încă o afacere din treaba cu costumele, o face doar pentru mine. Coregrafia este făcută de Suzanne Luis. Programul meu conţine trei sărituri triple, dublu axel, piruete de nivel 4-5 şi secvenţe de paşi. Obiectivul meu la Europene şi Mondiale este să mă calific în finală, iar dacă evoluţia mea este fără greşeală am foarte mari şanse", spune cu entuziasmul specific vârstei Sabina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net