Debut de meci ca la carte pentru echipa feminină de handbal a României

Ultima actualizare:

     Autoare a 9 goluri, Eliza Buceschi a fost declarată jucătoarea meciului România – CehiaFoto: AFP
Autoare a 9 goluri, Eliza Buceschi a fost declarată jucătoarea meciului România – CehiaFoto: AFP

Naționala feminină de handbal a trecut (31-28) de Cehia și dispută mâine, la ora 19.00, contra Germaniei, al doilea meci la Euro 2018

Susținute de suporteri pătimași, Cristina Neagu și colegele sale și-au făcut un debut (aproape) perfect la Campionatul European ce se desfășoară în Franța. Fapt remarcat și de site-ul ”L’Equipe”. România a făcut un joc ca la carte contra Cehiei. S-a desprins rapid pe tabela de marcaj, conducând cu 6-1 în minutul 9! Apoi, elevele lui Martin Ambros și-au permis chiar și unele momente de relaxare la adăpostul avantajului care s-a majorat până la 9 goluri în minutul 37. Altfel spus, România a dictat ritmul, permițându-și să o menajeze pe Cristina Neagu după pauză. Și așa, cu 8 goluri, ea a fost a doua marcatoare a echipei noastre după Eliza Buceschi (9), cea declarată MVP-ul partidei. Pentru națională au mai marcat Crina Pintea (5), Aneta Udriștoiu (3), Ana Maria Dragut Savu (2), Raluca Băcăoanu (1), Laura Chiper (1), Cristina Florică (1) și Melinda Geiger (1).  

Martin Ambros rămâne prudent

Primul pas pe drumul spre a doua fază a competiției fiind făcut, handbalistele noastre și-au îndreptat imediat atenția spre disputa cu Germania, programată astăzi, la ora 19.00 (în direct la TVR). Una care se anunță mai dificilă decât aeea cu Cehia și pentru că nemțoaicele au câștigat (33-32), oarecum surprinzător, în fața Norvegiei, campioana en titre a Europei. ”Nici un meci nu e ușor la Campionatul European. Se vede și din celelealte rezultate. Sunt surprize. Mă bucur foarte tare că am câştigat. Gândurile sunt la următorul meci, cu Germania. Va fi foarte greu. Trebuie să jucăm ca o echipă. Sincer, cred că în acest moment nu este o principală favorită la trofeu”, a declarat după meciul cu Cehia, la TVR, Neagu.Bucuria victorie a fost temperată de antrenorul României: ”Știm că acest Campionat European e greu, pentru că adversarele, mai ales la început, sunt foarte ambiţioase. Cel mai important lucru este să îmbunătăţim jocul. Mai avem lucruri de rezolvat”, a concluzionat Martin Ambros. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net