Declinul a început în 2012

Ultima actualizare:

    Lucian Bute la  podea după pumnul lui Alvarez, cea mai  urâtă imagine din  cariera românului
Lucian Bute la podea după pumnul lui Alvarez, cea mai urâtă imagine din cariera românului

Până în 2012, Lucian Bute era un adevărat rege al ringului şi avea lumea boxului la picioare. A venit însă înfrângerea cu Carl Froch şi apoi toate au mers din rău în mai rău pentru fostul campion mondial. Totul a culminat cu eşecul suferit sâmbătă în faţa lui Eleider Alvarez.

Doar patru runde şi jumătate a rezistat Lucian Bute (37 de ani) în faţa columbianului Alvarez, care a demonstrat că a venit cu lecţia învăţată în ring. „E greu de crezut că i se vor mai deschide uşile. Şi-a apărat titlul IBF cu succes de nouă ori, între 2008 şi 2011. Apoi însă, totul s-a dus de râpă, odată cu înfrângerea cu Carl Froch. De atunci, cariera lui Bute nu s-a mai relansat“, au notat cei de la ringtv.com.

Iar cifrele le dau dreptate: a câştigat două meciuri, împotriva unor adversari foarte slabi, dar a fost învins de James DeGale şi a încheiat la egalitate cu Badou Jack. Foarte puţin pentru un pugilist care încearcă să revină în cursa pentru titlul de campion mondial şi care pare încă afectat de acea primă înfrângere din carieră, suferită în faţa lui Carl Froch, în mai 2012. 

Un eşec care a lăsat urme asupra echipei românului şi asupra stilului său de luptă, dar mai ales asupra psihicului său. „El n-a fost ajutat să scape de acea traumă, n-a intrat într-un tratament profesionist”, declara Rudel Obreja, unul dintre cei care îl cunosc de o viaţă pe Bute.

Ce urmează acum pentru Lucian? Cel mai probabil, retragerea. Asta dacă nu va mai boxa câteva meciuri. Dar numai pentru a-şi mai umple conturile, căci e aproape imposibil să mai lupte pentru o centură cu diamante. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net