Din Glory, sub panou: Benny Adegbuyi a jucat baschet 3x3 la București

Ultima actualizare:

    Benny a jucat baschet cu copiii
Benny a jucat baschet cu copiii

Competițiile de baschet 3x3 marca Sport Arena Streetball s-au reluat după 20 de luni de pauză. 500 de jucători s-au înscris la turneul disputat pe terenurile de unde această disciplină a plecat către Jocurile Olimpice, în Politehnica din București, iar luptătorul din Glory, Benny Adegbuyi, a fost alături de cei mai tineri participanți, pentru a-i încuraja.

Benny le-a făcut o surpriză puștilor de la categoria sub 12 ani și a venit alături de ei pe teren, demonstrând că baschetul jucat în curtea liceului nu se uită niciodată. A marcat câteva coșuri, iar copiii și-au chemat în ajutor un coechipier pe măsura lui Benny. La doar 15 ani, Vladimir Spârlac, 2,02 metri, este unul dintre cei mai promițători tineri jucători din România și unul dintre cei mai spectaculoși.

Slam-dunk-urile sale s-au viralizat rapid pe canalele de socializare din lumea baschetului, iar Spârlac și-a condus echipa, Oțelul Galați, către titlul de campioană la categoria sub 16 ani, fiind al doilea marcator al turneului.


    Spectacolul a fost la el acasă în meciurile din weekend
Spectacolul a fost la el acasă în meciurile din weekend

Carla Popescu la feminin și Radu Paliciuc la masculin au fost desemnați cei mai buni jucători de la categoriile Open, fiind premiați cu câte un ceas Tissot, ediția 3x3. Cei doi și-au condus echipele către victorie la categoriile respective. Carla Popescu, participantă cu naționala de 3x3 a României la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires, a fost principala marcatoare a echipei sale, Alba Neagra, care în finală a învins Agro Squad cu 18-11.


    Când vremea a permis, s-a jucat baschet în aer liber
Când vremea a permis, s-a jucat baschet în aer liber

Paliciuc, fost component al naționalei României la Eurobasket 2017, a fost omul decisiv pentru CSU Pitești într-o finală incandescentă cu Athletic Constanța, scor 21-18, marcând 12 puncte.

Baza sportivă Poli Arena din Universitatea Politehnică București a fost declarată în weekend zonă liberă de Covid. Cu ajutorul Complet Medical peste 1000 de persoane au fost verificate sau testate rapid, potrivit normelor sanitare în vigoare.

Cei aproape 500 de jucători au driblat inclusiv ploaia, care a venit în mai multe reprize peste terenuri. Însă emoțiile generate de primele meciuri de baschet 3x3 în cadrul turneelor Sport Arena Streetball, dar și de revederea cu coechipieri sau adversari, i-au ajutat să depășească orice obstacol.

Sport Arena Streetball Tour 2021 este susținut de către Raiffeisen Bank, Mastercard, Taco Bell, Tissot, Nike, Azuga, Serioux, Horizon, Complet Medical și Fundația Alexandrion. Radioul oficial al competiției este Kiss FM.

Seria de evenimente de baschet 3x3 va continua cu alte trei turnee, toate în București pe terenurile din Politehnic: Turneul 2 – 17/18 iulie (înscrieri între 12/14 iulie), Turneul 3 – 14/15 august (înscrieri între 9/11 august) și Finala – 18/19 septembrie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net