Din superhandbalistă, o prosperă afaceristă!

Ultima actualizare:

Carte de vizită

Data naşterii: 16.10.1964

Post: inter stânga

Palmares:

- Cvadruplă câştigătoare a Ligii Campionilor cu Hypo Viena între 1991 şi 1994- Finalistă a Ligii Campionilor cu Hypo Viena în 1995- Dublă câştigătoare a Cupei IHF cu Chimistul Râmnicu Vâlcea în 1984 şi 1989- Semifinalistă a Ligii Campionilor cu Chimistul Râmnicu Vâlcea în 1990- Locul 8 la CM din 1985 cu naţionala României- Participantă la JO din 1992 cu naţionala Austriei

După o carieră impresio­nantă, Edith Matei a fost nevoită să renunţe la handbal la 31 de ani din cauza unei accidentări grave la genunchi. În perioada în care activa la Hypo Viena, fosta mare jucătoare şi soţul ei au deschis o firmă, care le asigură în prezent un trai liniştit.

"Am deschis afacerea în 1993 pentru că trebuia să ne gândim şi la viitor. Trebuie să ştii când să pui punct sportului în viaţă. Am început cu comerţ en-gros şi ulterior ne-am întins aria şi către materialele de construcţii. Avem o staţie de betoane proprie, o fabrică de ţiglă şi lucrurile merg foarte bine. Cred că handbalul m-a ajutat să devin un manager bun deorece sunt foarte disciplinată şi colaboratorii ştiu că sunt un om de cuvânt", povesteşte Edith Matei.

Edith duce încă dorul handbalului şi recunoaşte că i-ar fi plăcut să împărtăşească şi altora din vasta ei experienţă handbalistică. "Mi-ar fi plăcut să antrenez o grupă de copile, dar în Vâlcea nu există un mediu propice pentru aşa ceva. Acum, cred că e prea târziu", spune cu regret Edith Matei.

image

Originară din Sfântu Gheorghe, fosta handbalistă şi-a adus toată familia la Râmnicu Vâlcea: „I-am convins pe părinţi să vindem tot acolo şi să vină aici alături de mine şi de sora mea Mori, care este antrenoare la Centrul Olimpic de Handbal. Acum, sunt olteancă prin adopţie, dar mi-ar fi plăcut poate să mă stabilesc în Norvegia. Am fost de multe ori acolo cu handbalul şi am rămas impresionată de oameni, de casele şi de atmosferă în general", ne-a dezvăluit fosta handbalistaă care a jucat pentru naţionalele României şi Austriei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net