Dinamo, al doilea atac după Barca în Liga Campionilor la handbal

Ultima actualizare:

    Gavriloaia aruncă la poarta polonezilor de la Wisla PlockFoto: Marian Burlacu
Gavriloaia aruncă la poarta polonezilor de la Wisla PlockFoto: Marian Burlacu

Handbaliștii de la Dinamo București au surclasat (29-20) pe Wisla Plock în Liga Campionilor. Campioana României la handbal rămâne lider în Grupa D, fiind neînvinsă după șase etape.

Oamenii lui Ștefan Constantin și-au continuat miercuri seara, în propria sală, seria succeselor europene din această toamnă. Având în față pe Wisla Plock, ocupantă a locului 3 și pretendentă la calificarea în barajul pentru optimile de finală, ei s-au dezlănțuit după pauză, când au majorat diferența până la nouă goluri. Ca de obicei, o contribuție la acest succes a avut portarul Saeid Heidarirad, care a apărat 16 din cele 35 de aruncări ale oaspeților, având un procentaj de 46%. Evoluția bună din defensivă a fost dublată de eficiența din atac, acolo unde Alouini (6 goluri), Kuduz (6), Gavriloaia (5), Negru (5), Mamdouh (4), Bannour (1), Nantes (1) și Vujic (1) au făcut diferența.După șase meciuri disputate, doar alte două echipe din cele 28 participante la această fază a competiției mai sunt neînvinse: THW Kiel (Germania / Grupa B) și Bidasoa Irun (Spania / Grupa C). Totodată, cu 176 de goluri marcate formația noastră are al doilea atac din competiție după Barca (Spania), care are 212.În această seară se dispută meciul Kadetten – GoG, iar partida Cehovskie Medvedi - IFK Kristianstad va avea loc mâine. Înainte de ele, clasamentul Grupei D arăta astfel: 1. Dinamo 10 puncte (6 meciuri), 2. GOG 8p (5m), 3. Plock 5p (6m), 4. Kadetten 4p (5m), 5. Kristianstad 3p (5m), 6. Medvedi 2p (5m).  În etapa următoare, în 6 noiembrie, Dinamo va primi vizita lui Kadetten, cu care a remizat (28-28) chiar în prima rundă. Campioana României vizează clasarea pe locurile 1 sau 2 în grupă, cele care asigură prezența în baraj. 

Vâlcea nu-și mai permite pași greșiți

Aflată pe locul 3 în Grupa C a Ligii Campionilor, echipa feminină de handbal SCM Rm. Vâlcea întâlnește mâine, la 18.30, pe teren propriu, pe Buducnost. Întrecută în Muntenegru, cu 23-19, formația noastră e obligată să câștige pentru a mări la 4 diferența de puncte față de Bietigheim, care nu are cum să evite eșecul la Brest, liderul grupei. Și să-și mărească astfel șansele de calificare în faza următoare. Lider în Grupa B, CSM București, cealaltă reprezentantă a României în această competiție, la feminin, va juca duminică, în Polonia, cu Perla Lublin, pe care a învins-o cu 35-19 în tur.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net