Campioană a României la handbal, echipa masculină Dinamo Bucureşti a fost repartizată în a patra urnă valorică, ultima, la tragerea la sorţi a grupelor ediției 2021/2022 a Ligii Campionilor, programată mâine (vineri, 2 iulie), la ora 12.00, la Viena. Gruparea alb-roșie a primit wild-card pentru participarea în competiţie.


Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunţat componenţa urnelor valorice pentru această operațiune. Cele 16 echipe participante au fost împărţite în patru urne valorice, cu favoritele Barcelona (Spania), THW Kiel (Germania), Pick Szeged (Ungaria) şi PSG Handball (Franța) în prima.
Celelalte urne au următoarea componență:
Urna a doua:
HC Vardar 1961 (Macedonia), Aalborg Håndbold (Danemarca), Lomza Vive Kielce (Polonia), FC Porto (Portugalia). 
Urna a treia: HC Meshkov Brest (Belarus), SG Flensburg-Handewitt (Germania), Telekom Veszprém HC (Ungaria), Montpellier HB (Franța).
Urna a patra: Dinamo Bucureşti, HC Motor (Ucraina), HC Zagreb (Croația), Elverum Handball (Norvegia).
Potrivit procedurii anunţate de EHF, din fiecare urnă două echipe vor fi trase pentru grupa A din competiţie, iar celelalte două pentru grupa B.

Cum echipele din aceeași țară nu pot fi în aceeași grupă înseamnă că Dinamo va juca fie cu PSG, fie cu Montpellier (Franța), fie cu Kiel, fie cu Flensburg (Germania), fie cu Szeged, fie cu Veszprem (Ungaria). 
Meciurile se vor juca în grupe în sistemul „fiecare cu fiecare, tur și retur”, iar după 14 etape, primele două clasate se vor califica direct în sferturile de finală, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca faza eliminatorie play-off, în sistem încrucișat (o echipă din Grupa A cu una din Grupa B, locul 3 cu locul 6, locul 4 cu locul 5).

 
 
Loading...