Dinamo București s-a calificat în ”barajul” pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Amine Bannour aruncă la poartă în meciul tur cu Wacker ThunFoto: sportpictures.eu
Amine Bannour aruncă la poartă în meciul tur cu Wacker ThunFoto: sportpictures.eu

Echipa masculină de handbal Dinamo Bucureşti a câștigat cu 33-29 (14-13), la Gumligen, meciul cu formaţia elvețiană Wacker Thun şi s-a calificat în barajul pentru optimile de finală ale competiţiei. Gruparea bucureșteană a înregistrat astfel o premieră pentru formațiile de la noi de când s-a adoptat acest format al competiției.

Dinamo a controlat jocul, îndeosebi după pauză, detașându-se la șase goluri cu două minute înaintea fluierului final. Pentru campioana României au marcat Bannour 6 goluri, Alouini 5, Komogorov 5, Gavriloaia 4, Zulfici 3, Descat 2, Szasz 2, Mousavi 2, Acatrinei 2, Heidaridad 1, Negru 1, iar de la gazde s-a remarcat Lanz 6.

La meciul din Elveţia Dinamo a fost încurajată frenetic de câteva zeci de fani dinamovişti, care au făcut deplasarea din ţară şi s-au remarcat prin spectacolul din tribune.

În urma acestui succes, Dinamo totalizează 14 puncte în clasament şi egalează liderul Wisla Plock, care a pierdut miercuri seară, în Finlanda, cu Riihimaen Cocks (26-27). Ultimul meci al etapei se va juca sâmbătă, 1 decembrie, între Ademar Leon (11 puncte) şi Elverum (12). Dinamo ar putea câștiga grupa în cazul în care formația spaniolă câștigă sau face egal. 

În Grupa D, Dinamo Bucureşti a mai obţinut următoarele rezultate: 26-24 şi 28-29 cu Elverum Handball (Norvegia), 28-31 şi 35-30 cu Ademar Leon (Spania), 35-34 cu Wacker Thun (Elveția), 32-31 şi 24-22 cu Riihimaen Cocks (Finlanda), 24-21 şi 28-29 cu Wisla Plock (Polonia).

Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B ale Ligii Campionilor, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în ”optimi”, unde se vor afla şi două echipe provenite din grupele C şi D, inferioare valoric, acestea urmând a fi stabilite în partidele din baraj. Primele două clasate în grupele C şi D vor juca, încrucişat, în 20 şi 27 februarie 2019, pentru singurele două locuri calificante în optimile de finală.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net