Clasată pe primul loc în Grupa D, la finalul primei faze din Liga Campionilor, echipa masculină de handbal Dinamo București va disputa barajul de calificare în optimile de finală cu Sporting Lisabona. Gruparea portugheză, la care este legitimat și Valentin Ghionea, a ocupat poziția a doua în Grupa C.


Manșa întâi se va disputa la Lisabona, între 20 și 24 februarie 2019, iar returul este programat în București, între 27 februarie și 3 martie. În cazul calificării în ”optima”, Dinamo va egala performanţa echipei HCM Constanţa, care a atins această fază a competiției în ediția 2009/2010, însă de atunci sistemul competiţional s-a schimbat. În celălalt meci din baraj vor evolua Orlen Wisla Plock (grupa D, locul 2) cu Bjerringbro-Silkeborg (locul 1, grupa C). 

Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B, superioare valoric, prima clasată se califică direct în ”sferturi”, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în ”optimi”, unde se vor afla şi două echipe provenite din grupele C şi D, inferioare valoric, acestea urmând a fi stabilite în partidele din baraj. Şase câştigătoare din ”optimi” se vor alătura în ”sferturi” câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

Meciurile din ”optimi” vor avea loc între 20-21 martie 2019, cele din sferturi între 24 aprilie şi 5 mai, iar Turneul Final Four în 1-2 iunie.

 
 
Loading...