Dintre campionii olimpici români de la Atena, numai fetele lui Belu şi Bitang au fost păcălite.


Gimnastele au descoperit după zece ani de la cucerirea aurului olimpic la Atena că medalile oferite au fost false. Trofeele sunt ruginite.

Fosta canotoare Elisabeta Lipă şi ex-înotătoarea Camelia Potec au ajuns şi ele pe prima treaptă a podiumului la JO din 2004, însă nu se confruntă cu problemele gimnastelor. De aceea există varianta ca grecii să fi făcut „economie” doar în cazul fetelor din lotul lui Belu şi Bitang.

„Medalia mea de la Atena arată impecabil. Nu are nicio urmă de negreală şi de fapt nu am păţit în întreaga carieră ca vreo medalie să ruginească”, a precizat pentru Click! Elisabeta Lipă, în prezent conducătoarea CS Dinamo.

„E totul în regulă, chiar m-am uitat la medalie luna trecută şi nu s-a luat galbenul acela. Nu s-a schimbat absolut nimic”, ne-a declarat şi Camelia Potec, acum preşedinte al nataţiei româneşti. De partea cealaltă Monica Roşu, dublă campioană la Atena, s-a plâns: „Una dintre ele s-a înnegrit şi nu înţeleg de ce, mai ales că le ţin lângă celelalte cupe, într-un mediu propice, unde nu există umezeală sau alţi factori ce le-ar putea dăuna”.

 
 
Loading...