Doi campioni, trei asemănări

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu  şi-a văzut visul  cu ochii: a fluturat  drapelul României în  faţa compatrioţilor. Cătălina Ponor a devenit pentru a  cincea oară campioană europeană la  bârnă, iar obiectivul ei este să urce pe  podiumul Campionatelor MondialeFotografii: Sportpictures.eu
Marian Drăgulescu şi-a văzut visul cu ochii: a fluturat drapelul României în faţa compatrioţilor. Cătălina Ponor a devenit pentru a cincea oară campioană europeană la bârnă, iar obiectivul ei este să urce pe podiumul Campionatelor MondialeFotografii: Sportpictures.eu

Se spune că marii campioni sunt plămădiţi din acelaşi aluat, iar acest lucru se potriveşte de minune pentru Cătălina Ponor (29 de ani) şi Marian Drăgulescu (36 de ani), eroii Campionatelor Europene de la Cluj. Cei doi veterani ai gimnasticii româneşti au cucerit fiecare câte un titlu, salvând încă o dată onoarea acestui sport. Numai că acestea nu sunt singurele puncte comune în carierele lor. Click! vă prezintă trei dintre cele mai importante.

Au renunţat la câte 9.000 de lei pe lună. Atât Cătălina Ponor, cât şi Marian Drăgulescu au revenit în activitate în urmă cu doi ani, după ce se retrăseseră din sport. Scopul lor a fost acela de a putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, obiectivul fiind atins. Mai mult, „Marocanul” a ratat „la mustaţă” medalia de bronz la sărituri, terminând pe locul al patrulea. Cătălina s-a situat pe locul 7. Pentru a-şi îndeplini visul şi a concura din nou pentru România, ambii sportivi au renunţat la renta viageră, care nu era deloc mică: în jur de 9.000 de lei pe lună! La lot, ei primesc o indemnizaţie situată în jur de 1.800 de lei. Când se vor retrage, ei vor intra din nou pe lista rentierilor, dar nu vor primi şi sumele din urmă.

La Atena, în 2004, au cucerit câte 3 medalii olimpice. Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, au reprezentat momentul recunoaşterii valorii lor. Deşi aveau titluri europene la activ, cei doi au “explodat” în Grecia. Cătălina Ponor, care atunci nu avea decât 16 ani, a fost regina Jocurilor Olimpice, cucerind trei medalii de aur: cu echipa, la sol şi la bârnă. Marian Drăgulescu, aflat în maximum de formă, a urcat tot de trei ori pe podium, din păcate nu pe cea mai înaltă treaptă. El a obţinut medalia de argint la sol şi pe cele de bronz la sărituri şi la echipe. Marele regret al lui Drăgulescu este ratarea aurului la sărituri, acolo unde după prima execuţie avusese cea mai mare notă din concurs, dar la a doua a ratat inexplicabil. Cele trei medalii olimpice au rămas singurele din cariera „Marocanului”.

Au stabilit noi recorduri. La ediţia clujeană a Europenelor ambii sportivi români au stabilit noi recorduri în gimnastica românească sau europeană. Cătălina Ponor a devenit pentru a cincea oară campioană continentală la bârnă, fiind prima sportivă care reuşeşte această performanţă. În ceea ce-l priveşte pe Drăgulescu, acesta a devenit sportivul român cu cele mai multe medalii de aur cucerite la Campionatele Europene – 10. El a depăşit-o chiar pe „Zeiţa de la Montreal”, Nadia Comăneci, care are nouă titluri continentale. Mai mult, argintul cucerit la sărituri l-a transformat pe Marian în cel mai medaliat gimnast român. El are în palmares acum 31 de medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale sau Campionatele Europene, o performanţă unică în gimnastica masculină românească. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net