Două tragedii au marcat lumea sportului în 2013

Ultima actualizare:
17 persoane se zbat între viaţă şi moarte
17 persoane se zbat între viaţă şi moarte

Zilele trecute, portalul Google a anunţat care au fost personajele sau evenimentele cu cea mai mare priză la public în 2013. La capitolul sport, clasamentele sunt dominate de două evenimente tragice.

Astfel, în ceea ce priveşte sportivul cu cele mai multe căutări pe Google în 2013, câştigător detaşat a fost desemnat atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, cel care şi-a ucis iubita în seara zilei de Sfântul Valentin. Reeva Steenkamp a fost împuşcată de atletul fără picioare în noaptea de 13 spre 14 februarie, în locuinţa sportivului din Pretoria.

În vârstă de 26 de ani, Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp. Dar susţine încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El spune că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie. În cadrul audierilor preliminare din februarie, acuzarea a încercat să demonstreze însă că Pistorius ştia perfect cine era victima sa şi că împuşcăturile au venit ca urmare a unei dispute. Procesul lui Pistorius va fi reluat în martie 2014.

Tot o tragedie domină ierarhia celor de la Google cu privire la evenimentele sportive cele mai accesate pe internet în 2013. Mai exact, este vorba despre Maratonul de la Boston, desfăşurat în luna aprilie, competiţie marcată de un sângeros atentat.


    17 persoane se zbat între viaţă şi moarte
17 persoane se zbat între viaţă şi moarte

Două explozii au avut loc în apropierea liniei de final a maratonului, bilanţul atentatului fiind de trei morţi şi peste 200 de răniţi. Cele două explozii s-au produs "simultan", în apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanţă.

Vinovaţi de comiterea carnagiului au fost găsiţi fraţii Ţarnaev, Djokar şi Tamerlan, de origine cecenă. Dacă Tamerlan (26 de ani) a murit în aceeaşi zi într-un schimb de focuri cu agenţii de poliţie, lui Djokar i-au fost imputate de justiţia americană nu mai puţin de 30 de capete de acuzare privind comiterea atentatelor la maratonul din Boston.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net