Dramă în tenisul românesc! A murit prima finalistă de la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Florenţa Mihai avea 60 de ani şi a jucat ultimul act la French Open în 1977Sursa foto: www.frt.ro
Florenţa Mihai avea 60 de ani şi a jucat ultimul act la French Open în 1977Sursa foto: www.frt.ro

În ultimul timp nu prea mai ştim altceva în tenis decât Simona Halep, românii uitându-şi în stilul caracteristic fostele glorii. Unele dintre ele se sting în jurul nostru fără să ne dăm seama, iar de azi suntem mai săraci cu încă un nume.

Florenţa Mihai, prima jucătoare româncă de tenis care a jucat o finală de mare şlem, Roland Garros 1977, s-a stins din viaţă la vârsta de 60 de ani din cauza unei boli incurabile. Fosta tenismenă s-a clasat în primele 8 jucătoare la simplu la US Open-ul din 1979 şi a făcut parte din echipa de Cupa Federaţiei a României timp de 6 ediţii (dublu alături de Virginia Ruzici), reuşind să intre în primele 8 echipe din Grupa Mondială la ediţiile din 1983 - Zurich, 1981 - Tokyo, 1980 - Berlin, 1978 - Melbourne.  Ca antrenor, Florenţa Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federaţiei aproape 14 ani, incluzând 3 ediţii în Grupa Mondială I şi II (1999, 1992 şi 1991), a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) şi de la Sydney (2000) şi a fost antrenoarea unor jucătoare de top, precum Irina Spîrlea - loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir - loc 15 mondial şi Irina Begu.

La Fedraţia Română de Tenis, Florenţa Mihai a activat ca secretar general (1984 - 1989), antrenor federal, consilier de specialitate şi consilier al preşedintelui.

Ilie Năstase: "Este un şoc. Ne-am văzut săptămâna trecută!"

Florenţa Mihai a fost numită antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 şi 1977) şi Medalia Naţională: serviciul Credincios Clasa a III-a.

Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus, joi, între orele 13.00 şi 15.00, la sediul Federaţiei Române de Tenis, din strada Pierre de Coubertin, nr. 11, sector 2, Bucureşti.

Ilie Năstase, cel mai greu nume din tenisul masculin românesc şi bun prieten al Florenţei Mihai, a fost şocat de vestea dispariţiei acesteia. "Cum a murit? Florenţa? Nu se poate, nu pot să cred... Este un şoc, iertaţi-mă... dar chiar nu pot să cred aşa ceva, săptămânile trecute ne-am văzut. Nu pot să comentez... e prea trist. E foarte trist. O cunosc pe Florenţa de când era copil. Am pierdut un mare om, o mare jucătoare. Sincer, nu îmi găsesc cuvintele", a afirmat Năstase pentru mediafax.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net