Drumul către Europenele de baschet 3x3 trece prin Constanța

Ultima actualizare:

    Naţionala feminină de baschet 3x3 a Romaniei va juca la Constanta
Naţionala feminină de baschet 3x3 a Romaniei va juca la Constanta

Drumul către Europenele de baschet 3x3 trece prin Constanța. Naționalele României se duelează cu cele mai tari echipe din lume.

Echipele naționale de baschet 3x3 ale României, alături de campioana mondială la masculin, Serbia și de vicecampioana mondială la feminin, Rusia, vor fi prezente la Constanța, între 30 iunie și 1 iulie pentru FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, turneu de calificare la Europenele din luna septembrie.România, campioană europeană în 2014 la masculin, este calificată din oficiu ca țară gazdă a FIBA 3x3 Europe Cup, care va avea loc între 14 și 16 septembrie la București, dar va participa la Constanța. Tricolorii vor avea însă ocazia să se dueleze cu câteva dintre cele mai bune echipe de pe continent. Serbia, campioana mondială, Lituania, locul trei la ultima ediție a Europenelor și Spania, locul doi la Jocurile Olimpice Europene vor fi prezente în turneul masculin.Tricolorii vor evolua în formula Amedeo Casale, Vlad Cobzaru, Marius Ciotlăuș și Vlad Dumitrescu. Ciotlăuș și Dumitrescu au făcut parte din naționala României și la recent încheiatele Campionate Mondiale din Filipine, acolo unde România nu a depășit faza grupelor. Casale revine în naționala de 3x3 a României după ce în 2015 a ocupat locul 8 la Campionatele Mondiale U18 de la Debrecen în timp ce Cobzaru, proaspăt absolvent al Universității Augusta din SUA, este la prima apariție în naționalele de 3x3.La fete, naționala României, vicecampioană europeană în 2016, va avea de asemenea adversari de top la Constanța. Rusia, care anul trecut a reușit o dublă istorică, titlurile mondial și european, iar anul acest a fost vicecampioană mondială, sau Olanda, medalii de argint la ediția din 2017 a Europenelor, pe care a găzduit-o la Amsterdam.Din lotul care a cucerit argintul în 2016 pentru România la feminin au rămas Gabriela Mărginean și Sonia Ursu. Alături de ele vor juca cea mai titrată jucătoare din istoria baschetului românesc, Anca Stoenescu și Gabriela Irimia.Patru echipe se vor califica din competiția masculină de la turneul de la Constanța. Sistemul de calificare presupune disputarea competiției până în faza sferturilor de finală, urmând ca echipele învingătoare din această fază să obțină biletele pentru București. În cazul în care România va ajunge în această fază a competiției la Constanța, atunci se vor disputa și meciurile de clasament pentru aflarea locului 5, care se va califica astfel la Europe Cup.La feminin, primele trei echipe se califică la turneul final, iar în cazul în care România se clasează pe unul dintre primele trei locuri, atunci automat ocupanta locului patru va accede de asemenea la FIBA 3x3 Europe Cup de la București, 14-16 septembrie.Francezul Guy Dupuy, medaliat cu argint în concursul de slam-dunk de la FIBA 3x3 World Cup din Filipine, alături de americanul Jonathan Clark vor oferi fanilor prezenți la Constanța două sesiuni spectaculoase de slam-dunk, atât sâmbătă cât și duminică.

Constanța a devenit în ultimii ani o gazdă tradițională pentru turneele de baschet 3x3, disciplină care începând de anul trecut se află în programul Jocurilor Olimpice, urmând să debuteze la ediția Tokyo 2020.În organizarea Asociației Județene de Baschet și cu sprijinul autorităților locale, au fost organizate în ultimii ani peste 10 competiții FIBA Endorsed, parte din circuitul național Sport Arena Streetball, la care au participat mii de sportivi.FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier este organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța în parteneriat cu Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet, competiția fiind susținută de: Primăria Municipiului Constanța, Sport Loft, Zizin, Regina Maria, Kiss FM, City Park Mall și Radio Constanța.Partenerii globali ai evenimentului sunt: Peak, Wilson și Tissot.


    Francezul Guy Dupuy, medaliat cu argint în concursul de slam-dunk de la FIBA 3x3 World Cup din Filipine
Francezul Guy Dupuy, medaliat cu argint în concursul de slam-dunk de la FIBA 3x3 World Cup din Filipine
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net