Echipa de polo a României a pierdut dramatic, cu 8-9 (2-2, 2-3, 4-1, 0-3), meciul cu Olanda. Șansele ca naționala noastră să mai prindă ”barajul” pentru sferturile de finală ale Campionatului European de la Budapesta, implicit menținerea în cursa de calificare la JO de la Tokyo, s-au redus dramatic. Ele sunt aproape egale cu 0 în condițiile în care România mai are de jucat cu Serbia și cu Rusia, adică cu formațiile care au 22, respectiv 11 medalii la CE de polo!


Contra batavilor, elevii grecului Sakis Kechagias au dat senzația că vor câștiga la pas, ei conducând cu 9-5 înaintea ultimului ”sfert”. Nu s-a întâmplat așa, finalul de meci fiind catastrofal pentru naționala noastră, care a încasat 3 goluri fără a înscrie vreunul. Pentru România au marcat Gheorghe (3 goluri), Prioteasa (2), Radu (1), Georgescu (1) și Fulea (1), iar de la Olanda s-a remarcat în plan ofensiv Winkelhorst (3).
La ediția precedentă a CE de polo, naționala masculină a ocupat locul 11. Atunci România a terminat pe locul 3 în grupă, pierzând clar cu Serbia (5-11) și Rusia (7-12), dar câștigând cu Slovacia. Apoi, în grupa locurilor 9-12, naționala s-a înclinat în fața Olandei (7-12) și a bătut Franța (10-6) în partida de clasament. 
România va juca cu Serbia, mâine, de la ora 14.00, și cu Rusia, sâmbătă, de la 12.30. Câştigătoarele grupelor vor accede direct în sferturile de finală (22 ianuarie), iar echipele clasate pe locurile 2-3 vor juca încrucişat (20 ianuarie) pentru calificarea în aceeaşi fază. Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte şapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO. Din Europa sunt deja calificate Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), respectiv Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial).

 
 
Loading...