Dublă românească la Nurnberg!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sâmbătă de vis pentru tenisul feminin românesc! La turneul WTA de 235.000 de dolari de la Nurnberg, atât titlul de simplu cât şi cel de dublu au fost câştigate de jucătoare din ţara noastră.

În finala de simplu, Simona Halep şi-a văzut visul cu ochii: a cucerit primul ei titlu WTA, după trei finale pierdute până acum! Ea a învins-o cu scorul de 6-3, 6-3 pe o fostă jucătoare de Top 10, favorita gazdelor, nemţoaica Andrea Petkovic, aflată în revenire de formă după o lungă şi grea accidentare. Cap de serie numărul 7, Simona Halep, care este antrenată din acest an de Andrei Mlendea, a avut nevoie de o oră şi 23 de minute pentru a-şi asigura victoria şi a o lăsa în lacrimi pe învinsa sa. Halep, care a mai jucat de trei ori cu trofeul pe masă până acum - la Fes, în 2010 şi 2011 şi la Bruxelles, în 2012 - şi-a asigurat 32.258 de euro şi 280 de puncte WTA, cu care va sări 13 locuri, până pe poziţia 45 în clasamentul mondial.

Halep a devenit a doua jucătoare din România campioană în circuitul WTA în acest an, după Monica Niculescu, victorioasă la Florianopolis, în primăvară. Este prima dată după foarte mulţi ani când ţara noastră are două tenismene câştigătoare de turnee WTA în acelaşi sezon. De asemenea, Halep a devenit a cincea jucătoare româncă în activitate care are cel puţin un titlu WTA de simplu în palmares. Celelalte patru sunt Alexandra Dulgheru, care are două trofee, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Monica Niculescu, toate cu câte un titlu.

Raluca Olaru, campioană la dublu

În proba de dublu a turneului de la Nurnberg, titlul a revenit tot unei românce: Raluca Olaru, care a făcut pereche cu rusoaica Valeria Solovieva. Cele două au învins cu scorul de 2-6, 7-6 (7/3), 11-9, după o oră şi 52 de minute de joc, cuplul Anna-Lena Groenefeld/ Kveta Peschke (Germania/Cehia), cap de serie numărul 1. Anul acesta, Olaru şi Solovieva mai jucaseră o finală, la Katowice, pe care o pierduseră. Acesta este cel de-al treilea titlu de dublu din carieră pentru Raluca Olaru. Ea a mai cucerit, în 2008, titlul la Tashkent, alături de Savkchuk, iar anul trecut s-a impus, la Acapulco, alături de Korivţeva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net