Duelul ultimelor două campioane la volei are loc vineri, la București

Ultima actualizare:

    Echipa feminina de volei CSM BucurestiFOTO: Doarvolei.ro
Echipa feminina de volei CSM BucurestiFOTO: Doarvolei.ro

Deținătoarea titlului și a Cupei, CSM București, joacă vineri ( de la ora 19.00, Sala Elite), cu rivalele de la Blaj, campioane trei sezoane la rând, între 2014-2017.

Reprezentantele României în competițiile europene în acest sezon (fetele din Ardeal nu au reușit calificarea în grupele Ligii Campionilor – unde au ajuns în finală sezonul trecut - și joacă în CEV Cup, iar bucureștencele s-au impus deja în primul joc din Ligă)  sunt fără meci pierdut în Divizia A1, însă sunt despărțite de un punct, pe care ”tigroaicele” speră să-l recupereze în întâlnirea de vineri.

Deși le așteaptă o partidă dură în Liga Campionilor săptămâna viitoare, cu Dinamo Moscova, echipă care are 11 titluri continentale în palmares, voleibalistele clubului din Capitală spun că nu le zboară gândul la meciul contra rusoaicelor, ci se concentrează exclusiv pe derbyul cu Blaj.

Căpitanul naționalei ”tricolore” întoarce armele

Căpitan al primei reprezentative a României, fostă componentă a echipei din Alba până în acest sezon, Adina Salaoru știe care este atuul ”tigroaicelor” pentru a se impune contra rivalelor.

”Este un meci aparte, atât pentru mine, cât și pentru celelalte fete, pentru că Alba Blaj reprezintă cel mai puternic adversar din campionatul național și e foarte important să obținem victoria. Toată lumea se așteptă la un meci dificil, ne pregătim intens, este un sfârșit de an foarte aglomerat și important pentru noi, sperăm să facem față cu brio. Loturile celor două echipe sunt puternice, sunt jucătoare cu nume și renume, așa că automat și competiția între noi devine mai interesantă și acerbă. Avem nevoie de un joc bun de echipă, asta ne poate aduce victoria. Un succes ar fi foarte important pentru noi, pentru că în campionat totul este cumulativ, iar pe termen lung avem nevoie de orice punct” – Adina Salaoru, voleibalistă CSM București.

Căpitan al selecționatei Olandei, Maret Balkestein-Grothues joacă pentru prima dată un derby în Divizia A și a dezvăluit strategia ”tigroaicelor”. ”Este o partidă interesantă. Noi suntem în spatele lor cu un punct, deși nici noi, nici ele nu am pierdut vreun meci. Va fi un joc bun, de înalt nivel, care cred că va plăcea mult publicului. Cunosc câteva dintre voleibalistele de la Blaj, cu unele dintre ele am și jucat, sunt foarte valoroase, experimentate, cu multă forță în atac, de aceea cred că apărarea noastră la blocaj va fi esențială în acest meci. Trebuie să respectăm Blajul pentru că este o echipă foarte bună, pentru noi acest meci vine și ca o pregătire puternică înainte de duelul cu Dinamo Moscova, din Liga Campionilor” - Maret Balkestein-Grothues, voleibalistă CSM București.

Bilete pentru ambele meciuri s-au pus în vânzare

Cele mai tari dueluri din volei se dispută în decurs de o săptămână, iar cei care vor să le vadă pe viu pe unele dintre cele mai bune sportive ale țării și nu numai au deja posibilitatea să-și achiziționeze biletele. Pentru jocul cu CSM Alba Blaj,  programat vineri, 14 decembrie, ora 19.00, la Sala Elite din Capitală, tichetele costă 20 ron și se găsesc online, accesând link-ul https://www.csmbucuresti.ro/bilete .

De 11 ori câștigătoare a Ligii Campionilor și de alte cinci ori finalistă, Dinamo Moscova vine la București cu gândul de a recupera punctele pierdute în prima partidă din grupă, 1-3 contra turcoaicelor de la Fenerbahce Grundig, dar și să facă uitat eșecul din campionat contra celor de la Uralochka NTMK, echipă care sezonul trecut a pus capăt parcursului european al ”tigroaicelor”. Fetele de la CSM au moral bun, fiind neînvinse în Divizia A1.

Biletele pentru cel mai important meci al anului din voleiul feminin, CSM București – Dinamo Moscova ( 20 decembrie, ora 19.30, Sala Polivalentă, București) s-au pus deja în vânzare. Tichetele se pot achiziționa accesând link-ul https://www.csmbucuresti.ro/bilete , prețul acestora fiind între 15 și 80 lei.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net