E calificat la Tokyo, dar n-a mai boxat 11 luni

Ultima actualizare:

    Cosmin Gîrleanu și-a tatuat pe brațul drept cercurile olimpice
Cosmin Gîrleanu și-a tatuat pe brațul drept cercurile olimpice

Cosmin Gîrleanu, singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice, trece prin momente ciudate: din cauza pandemiei nu a mai putut disputa un meci oficial din martie anul trecut, atunci când a prins biletul pentru Tokyo.

E speranța boxului românesc la o medalie olimpică, dar nu a mai boxat într-un meci oficial aproape un an! Cosmin Gîrleanu, cel mai talentat pugilist din noua generație, a pierdut numărul antrenamentelor pe care le-a făcut de când a început pandemia: se pregătește câte 4 ore pe zi! ”Ultimul meci pe care l-am avut a fost cel de anul trecut, din martie. E foarte greu doar ne antrenăm”, dezvăluie Cosmin .

În țară el nu are rival la categoria 52 de kilograme, așa că așteaptă meciurile de verificare din străinătate. ”Eu fizic și mental mă simt pregătit, dar, dacă nu avem meciuri, nu avem cum să aflăm unde suntem. Mă bucur că am reușit să mă calific la Jocurile Olimpice și sper ca în acest an să se dea drumul la meciuri, să boxăm, să avem cât mai multe meciuri. Când se reia turneul de calificare sper să se califice și alți colegi de-ai mei”, mai spune pugilistul, care în perioada în care a fost nevoit să stea acasă din cauza pandemiei a luat 8 kilograme. ”Acum sunt bine, mă simt excelent, în formă. Mai am de dat jos două kilograme”, recunoaște cel care pentru a marca prezența la Tokyo și-a făcut un tatuaj special pe brațul drept.

Drumul spre Olimpiadă e presărat cu multe sacrificii, iar dieta sportivului este una strictă, mai ales acum, cu doar câteva luni înaintea competiției care va începe în iulie: ”Fără pizza și cola, doar salate - fără carbohidrați - și proteine. Mâncare sănătoasă”, își dezvăluie el meniul. Totul, cu un singur vis, pe care nu se teme să și-l dezvăluie: ”Vreau să ajung să ajung pe podiumul olimpic!”

E campion mondial la juniori

Are 11 ani de când face box de performanță și e plin de medalii. Pugilistul care anul acesta va împlini 22 de ani, este de 13 ori campion național, iar în 2015 a reușit să obțină titlul de campion mondial la juniori. Mai are în palmares titlurile de vicecampion european la juniori și la seniori U22, iar anul acesta va reprezenta România la Jocurile Olimpice.


    Cosmin Gîrleanu, după o nouă victorie
Cosmin Gîrleanu, după o nouă victorie
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net