Cristina Neagu și colegele sale au fost în vizită la Templul Kodenji din orașul japonez Saga. Sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 11.00, România va debuta la Campionatul Mondial de handbal, în compania Spaniei


Pe lângă antrenamentele zilnice, componentele naționalei de handbal și-au multiplicat și acțiunile de relaxare. La început de săptămână, ele au vizitat o școală, unde au învățat să creioneze ideograme, în timp ce ziua de ieri a fost și mai complexă, întreg lotul deplasându-se la Templul Kodenji.
Aflat la  circa 3 kilometri de centrul orașului  Saga, în sud-est, într-o mică pădure de bambus, acesta este vizitat de numeroși turiști. Iar dacă în urmă cu câteva zile au asistat la ritualul pregătirii ceaiului, de data aceasta Cristina Neagu, Crina Pintea și celelalte jucătoare au descoperit locul în care  Yamamoto Tsunetomo (1659-1719) a renunțat la statutul de samurai și a adoptat practica austeră zen. Templul este renumit și pentru faptul că acolo acesta a scris ”Hagakure”, cunoscută și sub numele ”Calea samuraiului”.

nationala_de_handbal_la_templu_2.jpg

Delegația României a vizitat Templul Kodenji din localitatea japoneză Saga
Foto: Facebook / FR de Handbal

S-au întrecut în jocuri video

Cum până la meciul de debut la CM de handbal, cu Spania, a mai rămas doar o zi, antrenorul Tomas Ryde a încercat să evite monotonia unui program repetat de atâta timp. Jucătoarele au vizitat o sală de jocuri video și au încercat să-și încarce bateriile. Cu zâmbetul pe buze, handbalistele au testat diverse mașinării, însă ele au fost atrase îndeosebi de jocurile care presupuneau și ceva efort fizic.
În aceeași zi de miercuri, delegația României a participat la o cină oficială, la care au fost prezenți și membri Saga Sport Commission, cei care au facilitat cantonamentul Romaniei în prefectura Saga.  

receptie01.jpg

Delegația României a participat la o cină oficială, la care au fost prezenți și membri Saga Sport Commission
Foto: Facebook / FR de Handbal

Meciurile României la CM de handbal 2019

30 noiembrie (ora 11.00): România – Spania
1 decembrie (ora 11.00): România – Senegal
3 decembrie (ora 12.00): România – Kazahstan
4 decembrie (ora 08.00): România – Muntenegru
6 decembrie (ora 12.00): România – Ungaria
Primele trei clasate se califică în faza a doua
Meciurile vor fi transmise la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport

Loading...