Echipa feminină CSM Bucureşti reintegrată pe lista echipelor care solicită wild-card în Liga Campionilor la handbal

Ultima actualizare:

    CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016, la prima participareFoto: Marian Burlacu
CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016, la prima participareFoto: Marian Burlacu

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a anunţat, astăzi (miercuri, 10 iunie) că cererea sa pentru un wild card în ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor a fost validată de Federația Europeană de Handbal (EHF), după ce forul european anunţase eronat, tot în cursul zilei, că formaţia din Capitală nu se află printre echipele aspirante.

În comunicatul postat pe pagina de Facebook se precizează: „Ne pare extrem de rău pentru situaţia creată mai devreme. Nu vă ascundem faptul că şi nouă ni s-a oprit inima când am văzut postarea EHF, dar lucrurile s-au lămurit şi suntem cu toţii conştienţi că a greşi e omeneşte. Vă asigurăm că participarea echipei feminine a CSMB în EHF Champions League rămâne o prioritate pentru noi, deoarece ştim că cei mai frumoşi suporteri merită să vadă meciuri de top! Până pe 19 iunie, vom afla decizia finală!”, a transmis clubul.În această dimineață, EHF a publicat lista echipelor feminine care au un loc asigurat în competiţie, printre care se află şi SCM Râmnicu Vâlcea, precum şi formațiile confirmate ca documentaţie pentru wild card, dar între care nu se afla şi CSM Bucureşti. Postarea iniţială a EHF a fost ştearsă, iar apoi s-a făcut rectificarea.Imediat după anunţul eronat de pe pagina EHF, directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a declarat pentru News.ro: „A fost o omisiune regretabilă din partea EHF. Tocmai am discutat cu ei. Și-au cerut scuze. Nu este nicio problemă. Vor reveni în câteva ore cu lista completată cu CSM Bucureşti. Noi am cerut wild card şi am depus documentele în termenul cerut de EHF şi aşteptăm răspunsul lor până în 19 iunie, aşa cum a comunicat federaţia europeană. Avem speranţa că vom primi un wild card datorită rezultatelor notabile din ultimii ani”.EHF va stabili cluburile care vor primi wild card în 19 iunie.CSM Bucureşti este calificată în sferturile de finală ale ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor, unde urmează să înfrunte pe Gyor, deținătoarea trofeului. Formația din Capitală n-a prins locul de Champions League după ce Federaţia Română de Handbal a decis, în 18 mai, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină. Astfel, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17) au încheiat în această ordine pe primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj. S-a stabilit ca SCM Râmnicu Vâlcea să reprezinte România în Liga Campionilor, decizie care a fost contestă de CSM Bucureşti. 

La masculin, Dinamo București se află printre formațiile care solicită să participe la ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor pe bază de  invitație. În ediția în curs a competiției, gruparea din Capitală era singura neînvinsă, însă EHF a renunțat la faza optimilor de finală, dând-o calificată pe PSG.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net