În primul meci contând pentru Grupa Principală II de la Campionatul Mondial de handbal din Japonia, echipa României s-a înclinat (18-27) în fața campioanei olimpice Rusia. Cristina Neagu și colegele sale au ținut aproape de adversare până la pauză, când a fost 10-10.


Naționala noastră a făcut un nou meci în care a oscilat perioadele bune cu cele slabe în joc. Ea a izbutit să egaleze la 10, pe finalul primului mitan, după ce fusese condusă și la 5 goluri (4-9 în minutul 18). După pauză, România a trecut în avantaj (11-10, 13-12), însă erorile comise în atac au făcut ca Rusia să se detașeze decisiv: 16-25 (min. 54), după peste 6 minute în care n-am înscris. Această serie nefastă a fost cauzată și de câteva erori ale arbitrelor din Argentina, Mariana Garcia și Maria Paolantoni, însă nu putem să ne plângem de arbitraj după ce în partida cu Ungaria acesta a înclinat ușor spre formația noastră... 
Lipsa de omogenitate a echipei noastre, cu jucătoare chemate în ultima clipă din cauza scandalului de dopaj în care e prinsă Corona Brașov, s-a văzut îndeosebi în atac... Echipa noastră a aruncat de 38 de ori la poartă, în timp ce Rusia a făcut-o de 48. Iar această diferență se explică prin faptul că jucătoarele noastre au greșit multe pase. 
În urma acestui rezultat, România nu mai are vreo șansă de a disputa semifinalele, dar rămâne în lupta pentru clasarea (măcar) pe  locul 4 în Grupa Principală II și, implicit, la asigurarea prezenței în turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. 
Golurile României au fost marcate de Neagu 5 (din 11 aruncări), Ostase 2 (2), Seraficeanu 2 (3), Pristăvilă 2 (5), Perianu 2 (7), Florică 1 (1), Pintea 1 (2), Polocoșer 1 (2), Vizitiu 1 (1) și Dedu 1 (1). 

 
 
Loading...