Echipa masculină de handbal Dinamo și-a asigurat prezența în Play-Off-ul Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Croatul Ante Kuduz a înscris 6 goluri pentru Dinamo în SuediaFoto: Marian Burlacu
Croatul Ante Kuduz a înscris 6 goluri pentru Dinamo în SuediaFoto: Marian Burlacu

Echipa masculină de handbal Dinamo București a trecut și de capcana suedeză și rămâne neînvinsă în Liga Campionilor. Totodată, ea e calificată matematic în Play-Off-ul pentru optimile de finală ale competiției

Fără căpitanul Dan Savenco și extrema Mihai Asoltanei, accidentați, gruparea bucureșteană a suferit după pauză. Condusă cu 29-27 cu două minute înainte de final, ea a izbutit să egaleze și a fost chiar pe punctul de a câștiga la ultimul atac. Așa cum s-a întâmplat în câteva dintre meciurile precedente, Dinamo a arătat ceva slăbiciuni înainte și după pauză. Așa se explică faptul că în loc să-și majoreze avantajul (17-15 în minutul 29) s-a văzut condusă (17-18 în minutul 32) la puțin timp după reluarea disputei... Paradele lui Saeid (12 aruncări apărate din 41), precum și evoluția bună din atac a lui Kuduz (6 goluri marcate în acest meci, 46 în total cu care ocupă locul 2 în clasamentul golgheterilor) le-au permis oamenilor lui Constantin Ștefan să-și păstreze invincibilitatea în competiție. O performanță cu care nu se mai poate lăuda Barca, PSG, Kiel sau Montpellier, ci doar Bidasoa, liderul din Grupa C.  

Dinamo a fost încurajată de un grup de fani

Așa cum s-a întâmplat de obicei la meciurile disputate în deplasare, în ultima vreme, Dinamo a fost încurajată de o inimoasă galerie și în Suedia. Fanii vor sărbători calificarea în Play-off-ul pentru optimile de finală miercurea viitoare, la meciul cu Cehovski Medvedi (Rusia). Unul în care Dinamo își propune victoria în condițiile în care dorește să încheie pe locul 1 meciurile din această fază a competiției. 

Liga Campionilor Grupa DRezultatele înregistrate de Dinamo28-28 și 27-26 cu Kadetten Schaffhausen (Elveția)28-25 și 29-29 cu IFK Kristianstad (Suedia)35-28 cu GOG (Danemarca)30-20 cu Cehovski Medvedi (Rusia)26-26 și 29-20 cu Wisla Plock (Polonia)

Clasament1. Dinamo 13 puncte (8 meciuri)2. GOG 9 puncte (7 meciuri)3. Plock 7 puncte (7 meciuri)3. Kadetten 6 puncte (7 meciuri)5. Kristianstad 5 puncte (8 meciuri)8. Medvedi 4 puncte (6 meciuri)

Meciurile următoare

16 noiembrieMedvedi - GOG17 noiembrieKadetten – Plock20 noiembrieDinamo - Medvedi

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net