Eduard Grosu, în elită la cursa Paris - Nisa

Ultima actualizare:

    Eduard Grosu și-a pus tricolorul României pe echipamentFoto: Facebook / Delko Marseille Provence
Eduard Grosu și-a pus tricolorul României pe echipamentFoto: Facebook / Delko Marseille Provence

Cel mai valoros ciclist român, Eduard Grosu a terminat pe locul 11 în etapa cu numărul 3 din faimoasa cursă Paris - Nisa

Component din acest an al echipei Delko Marseille Provence, Eduard Michael Grosu (26 de ani) a terminat în același timp, 5 ore, 16 minute și 25 de secunde, cu irlandezul Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), care s-a impus la sprint. Lansată în 1933 și ajunsă la ediția cu numărul 77, cursa ciclistă Paris – Nisa este una dintre cele mai prestigioase din câte se organizează. Tocmai de aceea prezența la linia de start a rutierului născut în Zărnești reprezintă o performanță în sine. Iar faptul că Grosu a izbutit să se mențină în grupul din față la sosirea în etapa a 3-a este cu atât mai meritoriu cu cât condițiile meteo în Franța nu sunt tocmai favorabile unei curse de ciclism. ”Încă o zi care a făcut rău picioarelor celor din echipa Delko Marseille Provence”, se scrie pe pagina de Facebook a team-ului francez. Se pomenește, totodată, de desprinderea a opt cicliști, precum și de încercarea de evadare solitară a lui Ramunas Navardauskas, una sortită eșecului în condițiile unui vânt din față.

Vrea să participe în Turul Franței

În ceea ce-l privește, Edi Grosu are mari ambiții pentru acest an. El își dorește să devină primul român care participă în Turul Franței după război. Mai precis, la 83 de ani după ce Constantin Tudose, Nicolae Țapu, George Hapciuc și Virgil Mormocea au luat startul în ediția din 1936!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net