Component al echipei Delko Marseille Provence, brașoveanul Eduard Grosu și-a stabilit următorul obiectiv după ce s-a impus în Ronde de Limburg


Campion al României în 2018, Eduard Grosu (26 de ani) a câștigat la sprint cursa de o zi din Belgia, devansându-i pe fața italianul Simone Consonni (UAE-Emirates) și pe danezul Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus). 
Transferat la gruparea franceză Delko Marseille Provence în iarnă, el a debutat sub noul tricou în ”l'Etoile de Besseges”. A luat startul apoi în faimoasa cursă Paris – Nisa, terminând pe locul 11 în etapa cu numărul 3. După ce a terminat pe poziția a 5-a în Route Adelie de Vitre, în aprilie, a ocupat un meritoriu loc 4 în prima etapă a Turului Turciei, devansând sprinteri prestigioși precum Sam Bennett, Fabio Jakobsen sau Caleb Ewan. Cu toate că s-a confruntat cu unele probleme de sănătate (răceală), a terminat pe locul 2 în prima etapă din Turul Norvegiei și a avut clasări pe podium în două etape din Turul Luxemburgului. Participant în edițiile 2015 și 2016 ale Turului Italiei, românul își dorește să ia startul și în cel al Franței.   
În Tur de Limburg, o cursă de o zi inaugurată în 1919 și care se desfășoară în jurul localității belgiene Tongeren, Grosu a bifat prima victorie a sezonului. Una cu atât mai prestigioasă cu cât în precedentele 65 de ediții victoria a revenit numai cicliștilor din Belgia și Olanda. El i-a succedat lui Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus), care n-a luat startul în acest an. 

Eduard Grosu a fost pe punctul să cadă cu 500 de metri înainte de sosire

În echipă cu Eduard Țvetcov, Marius Petrache și Valentin Pleșea, Eduard va participa la Jocurile Europene de la Minsk, competiție care va debuta în 21 iunie. Brașoveanul își propune să câștige o medalie și se bazează pe sprijinul colegilor săi. ”Știam că victoria este posibilă fiindcă m-am simțit tot mai puternic din timpul Turului Luxemburgului. Am controlat cursa. Am fost deranjat de ploaie, însă toată echipa m-a ajutat. Pe la ultimii 500 de metri am fost pe punctul de a cădea... Apoi, cu 250 de metri înainte de sosire am început să cred că pot câștiga. Sunt foarte fericit și le mulțumesc colegilor, staff-ului și tuturor celor care m-au ajutat. Obiectivul meu mare viitor va fi să obțin o medalie la Jocurile Europene, săptămâna viitoare”, a declarat Grosu pe pagina de Facebook a echipei sale.   

Loading...