Ele sunt gimnastele de 10 și la scoală, și la aparate

Ultima actualizare:

    Alexandra și Miruna sunt îndrăgostite și de gimnastică, dar și de carte
Alexandra și Miruna sunt îndrăgostite și de gimnastică, dar și de carte

Două puștoaice de 13 ani vor să readucă România pe harta bună gimnasticii mondiale. Fetele au plecat de acasă la Centrul de la Constanța la 8 ani și sunt pregătite de Mirela Szemerjai, antrenoarea care le-a format și pe campioanele olimpice, Simona Amânar și Dana Sofronie.

Copilele sunt pline de medalii și de cupe, iar la școală sunt premiante, fără să aibă vreun profesor care să le mediteze!

„Am terminat clasa a 6-a cu media 10, este foarte greu, seara stăm până târziu să învățăm, să scriem”, declară, mândră de ea, Alexandra Maria Panait. La rândul ei, Miruna Valentina Botez spune că ”Gimnastica și școala se împacă bine, trebuie doar să înveți, am terminat clasa a 5-a cu 10, am învățat fără să mă ajute nimeni”.


    Miruna Botez
Miruna Botez

„Școala la care învață fetele este una dintre cele mai bune școli din oraș, unde toată lumea și-ar dori să vină să își dea copilul. Alexandra și Miruna au luat și în clasa a cincea și a șasea, 10 pe linie și au luat premiul de excelență. Învață pe jos în cameră, stau întinse, își fac lecțiile pe podea, fără părinți, fără ajutor, fără meditație, fără nimic”, explică Mirela Szemerjai, antrenoare a Centrului de Gimnastică de la Constanța.


    Mirela Szemerjai
Mirela Szemerjai

Micuțele vor să readucă gimnastica acolo unde noi, românii, am fost obișnuiți să o vedem ani la rând! „Vreau să ajung campioană mondială și olimpică, să iau foarte multe medalii!”, își expune planurile Alexandra. La rândul ei, Miruna are vise înalte: ”Îmi doresc să ajung la Olimpiadă! Să aduc România pe podium!”.

Gimnastele lor preferate: Cătălina Ponor și Larisa Iordache

Copilele au ajuns la gimnastică pentru că aveau multă energie, iar părinții au ținut ca ele să practice un sport. „Mama a auzit de proiectul „Țară, țară, vrem campioane!” și m-a înscris, mi-a plăcut din prima”, povestește Alexandra Maria Panait cum a ajuns să practice gimnastica. 


    Alexandra Panait
Alexandra Panait

Așa cum era de așteptat, micuțele au și câte un idol în gimnastică! „Îmi place de Larisa Iordache!”, spune Miruna repede, după care Alexandra supralicitează: „Mie de Nadia Comăneci, Cătălina Ponor și Larisa Iordache”. 

Deși au doar 13 ani, până la această vârstă, Alexandra și Miruna au câștigat zeci de medalii. „Nici nu le mai știu numărul, dar pentru fiecare, părinții mei găsesc câte un loc acasă”, recunoaste Alexandra Maria Panait. Colega ei o completează: „Îmi place la nebunie când câștig o medalie, pentru asta muncesc, vreau să am casa plină de trofee și de medalii!”

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net