Emotionant! Cătălina Ponor a spus adio gimnasticii!

Ultima actualizare:

    Cătălina a fost aplaudată minute în șir de publicul mexican
Cătălina a fost aplaudată minute în șir de publicul mexican

Gimnasta Cătălina Ponor a participat la ultimul concurs din carieră, în Mexic, la ”Abierto Mexicano de Gimnasia”, o competiţie care a îmbinat şi conceptul de gală demonstrativă.

 La 30 de ani, din care peste 25 dedicaţi gimnasticii, Cătălina Ponor pune punct unei cariere în care a adunat 23 de medalii la competiţii de anvergură – cinci la JO, cinci la CM şi 13 la CE.

Cătălina Ponor şi Vlad Cotuna au reprezentat România la cea de-a şaptea ediţie a concursului din Mexic, însă emoţiile şi lacrimile i-au aparţinut doar Cătălinei, care a performat pentru ultima dată în carieră.

Ea a încheiat concursul cu medalia de argint la individual compus (40.300 puncte), iar pe podium au mai urcat Yessenia Ferrera (40.400, medalie de aur, Cuba) şi Angelina Melnikova (40.050, Rusia).


    Cătălina Ponor a luat argintul la individual compus în Mexic
Cătălina Ponor a luat argintul la individual compus în Mexic

Cătălina Ponor a câştigat şi medaliile de aur la bârnă şi sol şi a fost aplaudată minute în şir de miile de spectatori la ceremonia de premiere.


    Cătălina, emoțioantă la finalul ultimului ei concurs
Cătălina, emoțioantă la finalul ultimului ei concurs

”Şi aşa am încheiat o carieră de 26 de ani. Mulţumesc, domnul Sandu (Lucian Sandu, antrenorul ei – n.r.), pentru faptul că aţi fost lângă mine timp de 15 ani şi aţi rămas până la final fără să mă dezamăgiţi. Mulţumesc tuturor celor care aţi stat alături de mine şi pentru toată încurajarea şi suportul acordat. Mulţumesc, Mexic, pentru toată iubirea pe care am primit-o azi la concurs. Mâine urmează Gala şi partea cea mai frumosă în care toţi ne distrăm şi lumea ne poate vedea şi altfel decât în competiţii. Vă mulţumesc şi vă iubesc”, a scris Cătălina Ponor pe Facebook, după încheierea concursului de sâmbătă.


    Cătălina Ponor, la ultimul concurs din carieră
Cătălina Ponor, la ultimul concurs din carieră

”E ultimul concurs al Cătălinei Ponor! Toată lumea o aplaudă pentru cariera impresionantă, pentru gimnastica frumoasă pe care a oferit-o”, a scris şi FR Gimnastică într-un mesaj.

Ponor îşi anunţase retragerea încă din luna octombrie, în timpul Campionatului Mondial de la Montreal. ”Îmi voi termina anul cu concursurile mici şi demonstraţiile deja planificate, după care din decembrie voi urma alt curs al vieţii”, spunea gimnasta la acea vreme.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net