Fără Cristina Neagu și Lorena Ostase, naționala feminină de handbal s-a înclinat (24-35) și în fața Olandei, în ultima partidă de la această ediție a Campionatului European din Danemarca (3-20 decembrie)


Scenariul din partidele precedente s-a repetat și în confruntarea cu deținătoarea titlului mondial. Pase greșite, mingi scăpate, aruncări peste și pe lângă poartă din poziții „unu la unu” cu portarul, reacții întârziate în apărare, un ritm lent de transmitere a balonului... Toate acestea au făcut ca România să sufere un nou eșec clar. Olanda s-a desprins rapid (5-1, 11-7, 15-11), iar apoi n-a făcut decât să majoreze acest avantaj. Și deși în al doilea mitan au apelat și la rezerve, batavele au câștigat fără probleme (24-35).  
Golurile  naționalei noastre au fost reușite de Laslo (7), Polocoșer (6), Dincă (2), Țicu (2), Buceschi (1), A. Popa (1), L. Popa (1), Seraficeanu (1), Iuganu (1), Savu (1) și Dindiligan (1). Pentru Olanda, cele mai eficiente în atac au fost Van Wetering (8 goluri), Van der Heijden (4) și Bont (4).
România a terminat pe locul 6, ultimul, în Grupa Principală II, fără niciun punct. Totodată, naționala ocupă locul 12 în clasamentul general, cel mai slab din istoria părticipărilor sale la EuroHandball. 
În Grupa Principală I, Muntenegru, viitoare adversară a naționalei noastre la calificările olimpice, a scos un egal (26-26) cu Spania, revenind de la 11-17 la pauză și 15-20 (min. 38)!   

 
 
Loading...