EXCLUSIV! Judd Trump: «Aş reveni oricând în România!»

Ultima actualizare:

    Click! «l-a dezbrăcat» de secrete  pe câştigătorul European  Masters, competiţia de  snooker găzduită de Bucureşti
Click! «l-a dezbrăcat» de secrete pe câştigătorul European Masters, competiţia de snooker găzduită de Bucureşti

Fost număr 1 mondial, în prezent pe locul trei, după victoria de la Mastersul de la Bucureşti, britanicul Judd Trump, 27 de ani, s-a destăinut pentru cititorii Click!.

Jucătorul de snooker, cunoscut în circuit ca un tip destul de introvertit, ne-a mărturisit că ar reveni oricând în ţara noastră, având deja două vizite la activ.

  • Click! De ce snooker?

Judd Trump: Este un sport foarte interesant, nu ai cum să te plictiseşti, nu întâlneşti situaţii similare, jocurile nu seamănă unul cu celălalt! Mi-a plăcut de mic, dar am început din joacă.


    Judd Trump a câştigat  la Bucureşti primul  său titlu în 2016
Judd Trump a câştigat la Bucureşti primul său titlu în 2016
  • Cum ai convinge un copil să meargă la snooker? Ce i-ai spune?

În primul rând trebuie să-i placă. Apoi, totul trebuie să fie ”just for fun” (n.r. - de distracţie). Dacă nu există interes, măcar la nivel minim, nu ai cum să convingi pe cineva să facă un sport, indiferent de sport.

  • Cum a fost săptămâna petrecută la Bucureşti?

M-am simţit foarte bine, ca şi prima dată când am venit în România, pentru acel meci demonstrativ. Am apucat să mă plimb un pic, am văzut Casa Poporului...nu credeam că poate fi atât de mare! Mi-au plăcut mult restaurantele din Bucureşti. Este un oraş care are ce să-ţi ofere, iar oamenii sunt foarte drăguţi, amabili, vorbesc toţi engleza! Chiar mi-a plăcut, aş reveni oricând aici!

  • Ai şi câştigat turneul, care a fost cel mai greu moment?

Au fost mai multe, în primul meci am câştigat greu, 4-3, cu Ben Woollaston, apoi am mers din ce în ce mai bine. Finala a fost grea de la un capăt la altul, nu este niciodată uşor să joci împotriva lui Ronnie O’Sullivan, iar în prima sesiune aveam impresia că, orice aş face, nu voi putea câştiga. În partea a doua a finalei s-a schimbat totul şi am avut fix senzaţia opusă, că merge bine totul!

  • Ai fost numărul 1 mondial, esti în top de câţiva ani, ce te motivează să joci în continuare?

Îmi place să particip la turnee, dar este greu. E greu să te antrenezi zi de zi, să fii mereu motivat la maximum. Dar când joci cu sala plină, într-o atmosferă asemănătoare celei care a fost la Bucureşti, simţi mereu dorinţa de a merge mai departe. Pentru mine, cel mai important este sentimentul pe care-l simt când intru într-o sală plină şi văd oamenii entuziaşti.

Are parc auto în Bristol

simeon stalpnicul png

Judd este un împătimit al maşinilor. Are câştiguri de aproape 2 milioane de euro şi şi-a permis câteva mofturi scumpe. “Nebunia” lui o reprezintă bolizii de lux şi nu a făcut niciodată un secret din această pasiune. În garajul vilei sale din Bristol sunt parcate un BMW, seria I, al cărui preţ este peste 130.000 de euro, un Lam­borghini, de peste 170.000 de euro şi, de curând, şi-a făcut cadou la aniversare un Rolls Royce, de 250.000 de euro. „Nu mai arunc banii pe maşini de lux, mi-am făcut poftele. Acum mă gândesc să strâng banii şi încerc să investesc în proprietăţi”, a precizat Judd.

Selby: «Snookerul e un sport costisitor»


    Mark Selby este  pe primul loc în  clasamentul mondial
Mark Selby este pe primul loc în clasamentul mondial

Mark Selby a ajuns până în semifinale la European Masters, turneu găzduit de București. Britanicul în vârstă de 35 de ani a pierdut în fața câștigătorului competiției, Judd Trump, dar și așa a rămas lider mondial detașat.

“Mi-aș fi dorit să câștig turneul de la București, în special pentru fanii care au venit la meciuri zi de zi și m-au susținut. Sunt înfometat de trofee. Vreau să încerc să câștig cât mai multe până la finalul carierei. N-ai cum să anticipezi când poate veni finalul, se pot întâmpla accidente și azi joci snooker, mâine nu”, a mărturisit Selby în exclusivitate pentru Click!.

Numărul 1 în topul celor mai buni jucători de snooker din lume a dezvăluit cât de greu i-a fost la începutul carierei: “E dificil să te apuci de snooker, pentru că e un sport costisitor. Când eram mic, tatăl meu nu avea bani mulți, am exersat zi de zi, sperând ca cineva să mă vadă și să fie dispus să mă sponsorizeze. Am fost norocos, am dat peste cineva care a avut încredere în mine, pentru că altfel nu aș fi reușit”.

Click! spune

Snooker-ul poate fi considerat „fratele mai mare al biliardului”, deşi diferenţele sunt majore, masa de joc fiind mai mare, iar bilele mai mici. Există 15 bile roşii, fiecare valorând un punct, şi şase colorate, galbenă, verde, maro, albastră, roz, neagră, valorile acestora fiind de două, trei, patru, cinci, şase, respectiv şapte puncte. Câştigătorul este cel care introduce cât mai multe bile şi implicit acumulează mai multe puncte, ordinea obligatorie fiind o bilă roşie, una colorată. Break-ul maxim, adică punctajul cel mai ridicat, este de 147 de puncte.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net