Explicația dată de Mirela Lavric, după ce a fost prinsă dopată

Ultima actualizare:

    Mirela Lavric (25 de ani)
Mirela Lavric (25 de ani)

Mirela Lavric (25 de ani) și colegele ei din Ștafeta României au fost medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale de Atletism de la Portland. Luni (11 aprilie), rezultatele testelor antidoping au relevat că sportiva avea Meldonium în organism, substanță interzisă de la 1 ianuarie.

Mirela Lavric este prima româncă depistată cu Meldonium, după scandalul pornit de rusoaica Maria Sharapova. Echipa atletei a fost șocată la aflarea veștii. Mirela a declarat că regretă enorm cele întâmplate, dar mai ales că nu se aștepta la astfel de rezultate.

„Sunt o sportivă de nivel înalt, am concurat foarte mulți ani la nivel înalt, am făcut performanță de atâșia ani. Am făcut zeci de controale antidoping, pe plan internațional, național, mereu a fost totul în regulă, am concurat curat, am făcut un sport curat. După cum știți, cu acest medicament este o problemă pe plan mondial, l-am folosit, dar l-am folosit până în decembrie 2015”, a spus atleta, citată de prosport.ro.

A folosit Meldonium la îndemnul medicului

Motivul pentru care și-a administrat medicamentul interzis au fost problemele de sănătate pe care le-a întâmpinat la sfârșitul anului trecut. „Și eu sunt șocată de această veste. Deocamdată încă se fac teste să vadă la cât timp iese din organism. Nu se știe nimic. Mi-a fost prescris după mai multe probleme, sinuzita mea cronică, probleme cardiace, și l-am folosit la prescripția mediculu. Este un șoc. Sunt foarte, foarte supărată, încerc să-mi adun puterile, să merg mai departe. A fost un medicament permis până în decembrie, l-am folosit datorită problemelor pe care le-am avut”, a mai declarat sportiva.

Mirela Lavric este hotărâtă să clarifice situația, pentru că simte că a fost nedreptățită. Atleta a cerut iertare colegelor cu care a câștigat bronzul la Campionatele Mondiale de Atletism de la Portland. „Sigur fac apel. Nu cred că e corect ce se întâmplă, acest medicament a fost permis, l-am folosit cât timp a fost permis. Este o lovitură prea puternică, prea dureroasă pentru mine. Nu pot să mă gândesc mai departe. Încă nu am luat legătura cu fetele din ștafetă. Vreau să-mi cer scuze prin intermediul acestui interviu. N-a fost nimic cu intenție și regret enorm de mult”, a concluzionat ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net