Fabrica de bani

Ultima actualizare:

    Lewis Hamilton începe noul sezon în calitate de campion mondialfoto: Guliver / GettyImages
Lewis Hamilton începe noul sezon în calitate de campion mondialfoto: Guliver / GettyImages

Campion mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton este o adevărată mină de aur pentru echipa sa de Formula 1, Mercedes AMG Petronas, pe care a ajutat-o, prin prestaţiile sale, să câştige ultimele patru titluri supreme ale constructorilor.

Cum victoriile atrag sponsori, iar în Formula 1 vizibilitatea este maximă nu doar pe maşini, ci şi pe combinezoane, îmbrăcămintea piloţilor Mercedes este o adevărată fabrică de bani. Ziariştii de la „Daily Mail” au calculat cu cât contribuie fiecare dintre cei 12 sponsori afişaţi pe salopetele piloţilor acestei echipe la bugetul echipei, iar suma totală e una ameţitoare: 128 de milioane de euro pe an! Adică mai mult decât sumele primite de la sponsori de Manchester City, club care încasează în jur de 95 de milioane de euro. 


    128 de milioane de euro plătesc sponsorii pentru a-şi afişa siglele pe combinezonul lui Lewis Hamilton
128 de milioane de euro plătesc sponsorii pentru a-şi afişa siglele pe combinezonul lui Lewis Hamilton

Cei mai mulţi bani îi virează în conturi compania petrolieră Petronas: 57 de milioane de euro, care are şi titlul de sponsor principal. Apoi, al doilea sponsor ca valoare este, evident, Mercedes, cel care asigură maşina şi partea tehnică. Union Bank, din Elveţia, este al treilea susţinător al formaţiei, cu 8 milioane de euro, după care vin ceilalţi nouă sponsori, care contribuie cu sume consistente la asigurarea bugetului campionilor. Cum mare parte dintre aceşti bani se datorează prestaţiei lui Lewis Hamilton, şefii echipei nu vor să rişte să rămână fără „găina care face ouă de aur”. Aşa că i-au propus un nou contract, pe trei ani, care-l va transforma pe pilotul englez în cel mai bine plătit sportiv britanic din toate timpurile. Dacă se va înţelege cu oficialii echipei de Formula 1, el va încasa 150 de milioane de euro în trei ani, urmând să aibă, în consecinţă, un salariu anual de 50 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net