Fata de aur urăşte cluburile

Ultima actualizare:

    Mirela Lavric
Mirela Lavric

Marea speranţă a atletismului românesc, în vârstă de 19 ani, a făcut o cursă tactică de excepţie la Mondialele de juniori de la Moncton, din Canada. Mirela Lavric a încheiat cu timpul de 2:01.85 şi şi-a păstrat titlul pe care îl cucerise în 2008.

Are 19 ani şi un corp de invidiat. Însă nici nu se gândeşte la modeling şi nici nu-i place să umble prin baruri şi cluburi la vânătoare de bărbaţi. Vânează în schimb altceva. Medalii de aur.

Mai citeşte:

Mirela Lavric a câştigat titlul mondial la 800 de metri

Are nu mai puţin de patru în competiţiile de prim rang, trei mondiale şi una europeană. Ultima dintre ele a cucerit-o joi noapte, la Moncton în Canada, la Campionatele Mondiale de Juniori, după ce le-a predat lecţii de atletism sportivelor din Africa, care domină concursurile de alergare.

"A fost o cursă dură, adversarele m-au şi împins dar am rezistat", a declarat Mirela Lavric.

"Valoarea Mirelei s-a văzut încă din serii. Am discutat cu ea şi am stabilit tactica de cursă pentru finală. A atacat cu 120 de metri înainte de final şi a câştigat", a povestit cursa Traian Badea, secretarul federal al FR de Atletism. 

«Pe Mirela o cunosc de când era în clasa a 5-a. Este o atletă valoroasă, care a cucerit câteva titluri importante ca junioare. Sper să reuşească şi ca senioară», a spus şi Doina Melinte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport.

Prima oportunitate ca senioară va fi chiar săptămâna viitoare, la europenele de la Barcelona, unde nu va alerga însă decât în proba de ştafetă 4x400 de metri.

Rezultatul Mirelei a fost completat de Bianca Răzor, bronz în aceeaşi cursă. „Are o mare uşurinţă de a alerga şi, la fel ca Mirela, gândeşte bine cursele», a spus Traian Badea despre puştoaica care va împlini 16 ani la 8 august.

Mirela Lavric

* S-a născut la 17 februarie 1991, în satul Armăşoaia, judeţul Vaslui* Face atletism de la 13 ani* Are trei titluri mondiale (2007, 2008, 2010) şi unul european (2008)* A locuit la Vaslui în casa antrenoarei sale, Viorica Pintilie, până când autorităţile locale i-au oferit un apartament* Este cetăţean de onoare al Vasluiului* Idolul ei este Gabi Szabo* Mai are trei surori şi doi fraţi* Îi place să să citească şi să se plimbe* Urăşte să piardă timpul inutil aşa cum fac alţi tineri de vârsta ei

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net