Federația Americană de Rugby e în faliment, aceea din Australia a trimis angajații în șomaj

Ultima actualizare:

    Raelene Castle, directorul executiv al Rugby Australia, a fost nevoită să adopte măsuri dureFoto: Guliver / GettyImages
Raelene Castle, directorul executiv al Rugby Australia, a fost nevoită să adopte măsuri dureFoto: Guliver / GettyImages

Efectele pandemiei de Covid-19 se simt tot mai mult în economia globală. Iar sportul este și el atins serios. Astfel se explică și faptul că Federația Americană de Rugby s-a declarat falimentară, iar forul similar din Australia a trimis în șomaj, pentru trei luni, 75% din personal.

Confruntată cu un deficit financiar, care a fost accentuat de întreruperea competiției interne din 20 martie, Federația Americană de Rugby a anunțat că este în încetare de plăți... Potrivit lequipe.fr, World Rugby a precizat că va ajuta financiar acest for pentru a-l menține pe linia de plutire. Confruntată cu un deficit financiar, care a fost accentuat de întreruperea competiției interne din 20 martie, Federația Americană de Rugby a anunțat că este în încetare de plăți... Potrivit lequipe.fr, World Rugby a precizat că va ajuta financiar acest for pentru a-l menține pe linia de plutire. USA Rugby a întâmpinat dificultăți financiare încă din 2019, atunci când cheltuielile au depășit cifra prevăzută în buget. “Traversăm cea mai dificilă perioadă a organizației noastre. Niciuna dintre deciziile noastre nu a fost luată uşor”, a declarat Barbara O’Brien, preşedinta USA Rugby.Aflat sub protecţia prevederilor Capitolului 11 din Legea americană a falimentului, forul american încearcă să îşi restructureze activitatea.   USA Rugby va continua să funcționeze cu o structură administrativă redusă. S-a precizat, totodată, că selecţionatele americane, masculină şi feminină, de rugby în XV şi în 7, vor continua să participe la competiţiile la care sunt înscrise, după pandemia cu Covid-19.

Rugby Australia estimează pierderi de 67 milioane de euro

Într-o situație asemănătoare se află și Rugby Australia. Forul de la antipozi a anunțat că la pierderile financiare înregistrate anul trecut se vor adăuga acelea provocate de întreruperea competițiilor din cauza pandemiei cu Covid-19. Situația se va agrava în contextul în care Super Rugby, competiția interprovincială din emisfera Sudică, a fost suspendată. Iar turneele de vară, în care Australia urma să înfrunte Irlanda și Fiji, au șanse mici să se mai desfășoare. Potrivit estimărilor, pierderea va fi de circa 120 de milioane de dolari australieni (circa 67 milioane de euro)...  

Pentru a stabiliza situația, Rugby Australia a luat măsuri dure. Astfel, potrivit lequipe.fr, 75% din personalul acestei federații a fost trims în șomaj între 1 aprilie și 30 iunie. ”Trebuie să luăm cele mai dure decizii pentru personalul nostru pasionat și care muncea dur... Vor fi în șomaj timp de trei luni pentru ca jocul să supraviețuiască acestei crize fără precedent”, a declarat Raelene Castle, directoarea executivă a Rugby Australia. De asemenea, conducătorii acestui for au acceptat o reducere salarială între 30 și 50%.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net