Numărul tot mai mare de persoane infectate cu Covid-19 a făcut ca federațiile sportive din SUA să-și chestioneze sportive cu privire la oportuinitatea menținerii Jocurilor Olimpice de la Tokyo în vara ce vine. Forurile de natație și de atletism s-au pronunțat deja în favoarea amânării competiției polisportive.


Cunoscută pentru influența sa, Federaţia Americană de Atletism a reacționat prin intermediul preşedintelui Max Siegel, care i-a trimis o scrisoare oficială şefei Comitetului Olimpic American, Sarah Hirshland, solicitându-i acesteia să pledeze pentru amânarea JO. “Ştim că nu există răspunsuri perfecte şi că aceasta este o decizie foarte complexă şi dificilă, dar această poziţie măcar le oferă sportivilor liniştea de a şti că vor avea timp ca să se pregătească aşa cum trebuie fizic, psihic şi emotional, pentru a putea participa la Jocuri Olimpice sigure şi de succes, şi de a se concentra acum pentru a avea grijă de ei şi de familiile lor. Cerem USOPC, ca lider în Mişcarea Olimpică, să îşi folosească vocea şi să vorbească în numele sportivilor”, se arată în scrisoarea semnată de Siegel.
Cu puțin timp înainte, Federaţia Americană de Nataţie a cerut şi ea amânarea JO. De asemenea, Federația Americană de Gimnastică a anunțat că își chestionează sportivii în legătură cu Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Noi știm și respectăm că pot avea puncte de vedere diferite pentru a-și apăra în cel mai bun mod interesele. Vrem să fim siguri că vocea lor va fi auzită, în particular pe acest subiect important”, a spus Li Li Leung, șeful USA Gimnastics.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo sunt programate între 24 iulie și 9 august.  

Loading...