Fetele ne-au dat în dar înc-o seară de coşmar!

Ultima actualizare:
Fetele noastre  au fost la pământ  în finalul meciului  cu Polonia (Fotografii: mediafax)
Fetele noastre au fost la pământ în finalul meciului cu Polonia (Fotografii: mediafax)

S-a mai dus un Mondial pentru naţionala feminină de handbal. Deşi unii vorbeau chiar despre o prezenţă în semifinale, tricolorele au capotat în optimi (29-31 cu Polonia), un rezultat ruşinos care ne-a amintit şi de alte asemenea dezastre pe semicerc.

Cu 12 minute înainte de finalul meciului cu Polonia, România conducea cu 26-22 şi se pregătea de întâlnirea din sferturi cu Franţa. Ei bine, şapte goluri consecutive ale polonezelor au întors uluitor soarta calificării, fetele noastre terminând în genunchi o partidă pe care au avut-o în mână. Explicaţiile sunt greu de găsit pentru această înfrângere „românească", film pe care l-am mai văzut de câteva ori, cu precădere la handbal.

„Am avut probleme în primul rând la capitolul fizic", a recunoscut selecţionerul Gheorghe Tadici, aruncând vina pe felul în care jucătoarele sunt pregătite la echipele de club. „Le-am văzut cum plâng în vestiar, eu am ieşit afară. Să nu rămână traumatizate!", a declarat preşedintele federaţiei, Cristian Gaţu.

„Parcă suntem o naţie bătută de Dumnezeu", a completat Gaţu, referindu-se la numeroasele cazuri în care clacăm din punct de vedere psihic atunci când ne e lumea mai dragă.

Meciul cu Croaţia fusese ultima dezamăgire românească la un mondial


    Fetele noastre  au fost la pământ  în finalul meciului  cu Polonia (Fotografii: mediafax)
Fetele noastre au fost la pământ în finalul meciului cu Polonia (Fotografii: mediafax)

- CM 2011 (optimi): România - Croaţia (27-28)

La precedentul Mondial, din Brazilia, nimeni nu credea că ne vom împiedica în optimi de Croaţia, o formaţie fără mari pretenţii, aflată sub nivelul nostru. Ei bine, deşi am condus la pauză cu trei goluri, am pierdut la final la o diferenţă minimă.

- Euro 2010 (semifinale): România - Suedia (23-25)

Sub conducerea lui Radu Voina, tricolorele au avut evoluţii entuziasmante la turneul final din Norvegia şi Danemarca. În semifinale, România era mare favorită contra Suediei, dar a părăsit terenul învinsă după un meci pe care ni l-am făcut singuri greu.

- Euro 2008 (grupe principale): România - Spania (18-26)

România a ratat prezenţa în semifinalele Europeanului din Macedonia în special din cauza înfrângerii suferite în faţa Spaniei într-una din cele două grupe principale. La acea dată, ibericele n-aveau nici un cuvânt de spus în handbalul feminin, astfel că eşecul la scor a fost cu atât mai dureros.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net