Programate sâmbătă, 16 octombrie, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, meciurile de clasament ale ediției 2021 a SuperLigii de rugby se vor desfășura fără spectatori. Federația Română de Rugby (FRR) a luat această decizie în contextul creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 în Capitală.


Într-un comunicat remis presei, FRR precizează: „Având în vedere evoluția îngrijorătoare a situației sanitare din București din ultimele zile și faptul că  incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, a trecut de 15 la 1.000 locuitori, Biroul Federal al FRR a decis astăzi, ca finalele SuperLigii, programate în acest weekend pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, să se dispute fără spectatori. Această decizie ține cont și de ratele ridicate de infectare din București, dar și din zonele limitrofe și are ca scop diminuarea riscului epidemiologic în rândul spectatorilor, organizatorilor și al sportivilor”.
S-a hotărât, de asemenea, ca cluburile implicate în aceste meciuri să beneficieze de maximum 30 locuri/echipă, accesul putându-se face în stadion numai cu respectarea prevederilor HG 1090 (cei vaccinati sau trecuți prin boală). S-a precizat, totodată, că spectatorii care și-au cumpărat bilete pentru aceste meciuri își vor primi, integral, contravaloarea acestora.
Președinte al FRR, Alin Petrache a declarat pentru frr.ro: “A fost o decizie grea de luat, pe care am tot analizat-o și discutat-o în aceste zile. Pentru rugby, pentru sportivi, prezența spectatorilor era un lucru extraordinar, o motivație în plus, însă, din păcate, trăim aceste vremuri dificile. Este foarte important să prevenim, să fim cât mai precauți și să eliminăm orice risc de infectare atât în rândul suporterilor, cât și al sportivilor. Avem nevoie de jucători valizi pentru meciurile test din noiembrie, încercăm să gestionăm cât mai bine această situație și sperăm ca prin eforturile tuturor să putem să ne revedem în noiembrie, toți, pe stadion“.
Finala SuperLigii 2021, CSM Știința Baia Mare - CSA Steaua București, e programată sâmbătă, 16 octombrie, la ora 17.30, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”. Tot acolo, în aceeași zi, dar la ora 12.00, se va desfășura meciul pentru locurile 3-4, SCM Timișoara - CS Dinamo București.  

 
 
Loading...