Florin Mergea a intrat în istorie: 9 secrete ale românului

Ultima actualizare:

    Bopanna și Mergea au ajuns în finala Turneului Campionilorfoto:AP
Bopanna și Mergea au ajuns în finala Turneului Campionilorfoto:AP

Florin Mergea a reușit cea mai importantă performanță a tenisului românesc masculin de la Ilie Năstase încoace. Alături de indianul Rohan Bopanna, el a ajuns în finala probei de dublu a Turneului Campionilor, după ce au învins cu 6-4, 6-2 cuplul Ivan Dodig/ Marcelo Melo.

Calificați la această competiție în ultimul moment, Mergea și Bopanna vor lupta pentru titlu duminică (22 noiembrie), de la ora 17.30. Click! vă prezintă câteva lucruri inedite despre jucătorul în vârstă de 30 de ani.

1. În 2010 se retrăsese

Dezamăgit de ceea ce se petrecea în jurul lui, Florin a luat decizia de a se retrage, din activitate la doar 25 de ani. Era anul 2010, când el dădea lecţii de tenis copiilor pe o bază sportivă din Capitală. Acum, a ajuns să lupte pentru cel mai important trofeu al tenisului mondial.

2. A revenit datorită soţiei

Mergea, fost lider mondial al juniorilor, perioadă în care i-a bătut pe Andy Murray, Tomas Berdych sau Jo Wilfried Tsonga, a revenit în activitate în 2011, după 15 luni de pauză. A luat-o efectiv de la zero – nici clasament nu avea - după o discuţie cu soţia, Daiana, care nu-l văzuse jucând la nivel mare. De atunci ea a asistat la toate meciurile lui, el neuitând să-i mulţumească după fiecare victorie. De altfel, în timpul meciurilor, aproape după fiecare minge, Florin și Daiana fac schimb de priviri, el încărcându-se psihic după fiecare contact vizual.

3. E antrenat de la distanţă

Antrenorul lui Florin este Alex Pop-Moldovan, care îl și însoțește acum la Londra. Acesta îl pregăteşte de patru ani pe jucătorul nostru şi rezultatele se văd cu ochiul liber. Mai mult, excepţionala legătură dintre cei doi face posibilă o relaţie la distanţă. Pop-Moldovan e şi antrenor la un club din New York, aşa că nu l-a putut însoți pe Florin decât la turneele din SUA, dar și la Wimbledon.  Când nu sunt împreună, păstrează zilnic legătura.

4. Face pereche cu Bopanna din aprilie

Colaborarea dintre Florin și Rohan Bopanna – fost număr 3 mondial - a început în luna aprilie, după ce românul, care pusese capăt colaborării cu britanicul Dominic Inglot, l-a sunat pe indian pentru a-l întreba dacă nu e interesat să joace câteva turnee împreună. Acesta a fost încântat – nici el nu avea partener atunci - și de atunci sunt de nedespărțit.

5. A fost accidentat

Puțină lume știe că Florin a strâns din dinți la fiecare meci pe care l-a disputat în această toamnă. Începând din luna august, de la Washington, el a avut o tenidinită la cotul drept, care se manifestă prin dureri puternice la nivelul antebrațului în special și care se reface prin repaus și exerciiții specifice de întărire a musculaturii. Numai că în tenis nu prea există perioade de repaus. Din acest motiv, Florin a strâns din dinți și a jucat până la US Open, numai că apoi a fost nevoit să renunțe la turneele din Asia. Nici acum nu e refăcut 100%, fiind nevoit să facă ședințe de fizioterapie după meciuri. Se va recupera total de luni încolo.

6. Îi place să gătească

În puținele zile pe care nu le petrec în hoteluri, prin deplasări, Florin și soția lui, Daiana, petrec mult timp în bucătărie. Tenismenul este un bucătar priceput, dar și dornic de a descoperi și încerca rețete noi, pe care le caută pe Internet sau le descoperă în diverse emisiuni de profil.

7. Înnebunit după Formula 1

Cu siguranță, dacă nu ar fi fost tenismen, Florin Mergea s-ar fi făcut pilot de raliuri măcar. E înnebunit după mașini, iar Formula 1 e preferata lui. Fostul campion mondial Ayrton Senna a fost, de altfel, idolul lui. În plus, acasă are un simulator pe care se simte cu adevărat pilot de curse. Și pe playstation se simte și se descurcă foarte bine.

8. Are cinci titluri cu patru parteneri

Florin Mergea a cucerit până acum 5 titluri ATP. Doar cele de anul acesta (Madrid și Munchen) au fost obținute alături de Rohan Bopanna. În rest, a obținut victorii alături de alți parteneri. Primul succes a fost în 2013, cu Rosol, la Viena. Apoi, în 2014, a triumfat la Vina del Mar (cu Marach) și la Hamburg (cu Draganja).

9. Adoră înghețata

Florin Mergea este un mare fan al înghețatei. Are chiar și un ritual ca la anumite turnee să mănânce, împreună cu soția, în fiecare seară, câte o înghețată luată mereu din același loc. Niciodată mai mult de două cupe, dintre care una este obligatoriu de caramel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net