Piloții clasați pe podium la Marele Premiu al Stiriei au purtat mască la festivitatea de premiere. Ei au primit trofeele de la trei roboței, evitându-se astfel contactul fizic. Și aceasta deși toți cei implicați în cursă au fost testați pentru depistarea COVID-19.


Fără să fie la fel de spectaculoasă ca acum o săptămână, a doua cursă de pe circuitul din Spielberg (Austria) a fost dominată de Lewis Hamilton, care a bifat victoria cu numărul 85 din carieră în 252 de mari premii disputate. În urma britanicului a terminat Valtteri Bottas, cei doi semnând astfel o „dublă” pentru Mercedes. Podiumul a fost completat de Max Verstappen (Red Bull Racing). „Echipa a făcut o treabă fantastică. Sunt foarte recunoscător că am revenit pe primul loc. Este un pas mare înainte”, a declarat Hamilton. Spre deosebire de cursa de săptămâna trecută, aceasta a fost mult mai calmă. Singurul incident s-a produs după start, când monoposturile Ferrari conduse de Leclerc și Vettel s-au acroșat (!), cei doi fiind nevoiți să abandoneze... O evoluție deosebită a avut Sergio Perez. Plecat din poziția a 17-a de pe grila de start, mexicanul a terminat pe locul 6. 
Cu toate că festivitatea de premiere s-a desfășurat în aer liber, pe circuit, toți participanții au purtat măști. Mai mult decât atât, piloții clasați pe podium au primit trofeele de la trei... roboței, evitându-se contactul fizic. Astfel oamenii din Formula 1 au transmis un mesaj „restului lumii”: respectați distanțarea fizică pe timp de pandemie! Următoare cursă e programată pe Hungaroring, în 19 iulie. 

 
 
Loading...