Georgeta Popescu şi Andrei Nica, campioni fără pistă de bob

Ultima actualizare:

    Georgeta Popescu și Andrei Nica au fost așteptați de rude și prieteni la OtopeniFoto: COSR
Georgeta Popescu și Andrei Nica au fost așteptați de rude și prieteni la OtopeniFoto: COSR

Medaliați cu aur la Jocurile Olimpice ale Tineretului, Georgeta Popescu şi Andrei Nica își doresc să se antreneze în țară

Aşteptaţi cu flori la Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, campionii olimpici de tineret în probele de monobob își doresc să performeze și la seniori, însă au nevoit de o pistă nouă în țară, aceea de la Sinaia fiind dezafectată.Atât Georgeta Popescu, cât și Andrei Nica au mărturisit că își doreau să urce pe podium la Lausanne, dar nu se așteptau să obțină medalia de aur. "A fost o mare surpriză această medalie de aur. Timp de trei ani m-am antrenat în fiecare zi pentru ea. Încă nu m-am trezit din acest vis minunat. Mă bucur că am avut onoarea să mă felicite însuşi preşedintele CIO", a spus Georgeta Popescu. "Visul meu a fost să obţin o medalie olimpică, dar nu chiar pe cea de aur. Sunt foarte mândru să mă întorc cu capul sus în ţara mea şi să văd aşa mulţi oameni alături de noi astăzi", a adăugat Andrei Nica.În vârstă de 17 ani, cei doi sportivi se pregătesc în străinătate şi îşi doresc ca în România să fie construită o pistă olimpică de bob pe care să se antreneze. "La JO din 2026 vă promit că o să lupt să iau aceeaşi medalie. Voi dormi cu medalia sub pernă, căci e un vis. Mi-aş dori o pistă în România, pentru că este foarte greu, cu bugetul, să ajungem în alte ţări să ne antrenăm. Un cantonament în străinătate costă foarte multe mii de euro", a spus Georgeta Popescu.

Refacerea pistei de bob de la Sinaia ar costa 10 milioane de euro

Prima pistă de bob din România a fost amenajată la Rm. Vâlcea, pe Dealul Capela, de la Boul de Piatră până în dreptul Sălii Sporturilor. Acolo s-au organizat și primele întreceri de bob și de sanie, în prima jumătate a secolului al XX-lea. Între 1974 și 1976, la Sinaia a fost amenajată o altă pistă, una pe care s-au organizat competiții până în 2004. Aceasta avea o lungime de 1.500 de metri, 13 curbe şi 132 m diferenţă de nivel. Pista s-a degradat, iar în anii trecuți s-a pus de câteva ori problema refacerii sale, care ar fi costat în jur de 10 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net