Gheorghe Tadici: «Eram călcat în picioare dacă făceam egal cu Japonia!»

Ultima actualizare:

    Gheorghe Tadici
Gheorghe Tadici

Gheorghe Tadici, antrenorul care a clasat România pe locul 2 la CM din 2005, crede că apărarea este şubredă, iar programul înaintea plecării în Brazilia a fost greşit.

Click!: România a făcut egal, 28-28, cu Japonia. Urmează cele mai grele meciuri din grupa C, cu Brazilia şi cu Franţa. La ce să ne aşteptăm?

Gheorghe Tadici: Trebuie să ne trezim! Obiectivul nostru este să ne clasăm între primele şapte, pentru a spera la calificarea la Olimpiadă, însă eu doresc acestei echipe să repete "eşecul" meu din 2007 (n.r. - atunci, la doi ani după finala din Rusia, România a disputat semifinalele CM).

Ce nu merge în jocul echipei noastre?

Egalul cu Japonia a venit contrar cursului jocului. În prima repriză, lucrurile au decurs cât de cât normal. După pauză n-a mai mers nimic.

Ciudat este că am primit foarte multe goluri de la echipe fără mari pretenţii: 28 de la Tunisia şi de la Japonia, 27 de la Cuba. Unele au venit pe contraatac pentru că replierea s-a făcut greoi. Apărarea a fost şubredă.

Selecţia pentru acest mondial cum vi s-a părut?

N-ai ce să faci când te duci la Mondiale cu o jucătoare care la echipa ei de club, în liga a doua (n.r. - Amariei, la Terom Iaşi), face doar trei antrenamente pe săptămână.

Sau cu altele tinere, ca Dedu sau Buceschi, care abia au trecut de juniorat şi sunt rezerve la echipele lor de club. Băbeanu, de pildă, a jucat doar partidele de la Turnu Severin, la Trofeul Carpaţi.

De ce credeţi că naţionala intră greu în meciuri?

Noi ştim să ne protejăm. Să ne ascundem după degete. Atunci când mergi la Mondiale trebuie să-ţi dovedeşti valoarea.

În meciurile jucate până acum, noi ne puneam doar problema diferenţei la care vom câştiga. A numărului de goluri pe care le vom marca. Şi am ajuns să ne întrebăm de ce am făcut egal cu Japonia.

Pe mine m-au criticat şi când am câştigat un meci la o diferenţă de unsprezece goluri cu Japonia. Li s-a părut că au fost prea puţine. Dacă făceam egal, m-ar fi călcat în picioare.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net